Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν ελαφρά από τις πρόσφατες απώλειες τη Δευτέρα, αλλά παρέμειναν σταθερά κάτω από τα βασικά επίπεδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν ελαφρά από τις πρόσφατες απώλειες τη Δευτέρα, αλλά παρέμειναν σταθερά κάτω από τα βασικά επίπεδα, καθώς οι αγορές περιμένουν περισσότερα μέτρα αυστηροποίησης της πολιτικής από την Fed.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% σε 1.678 η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν 0,2% στα 1.687 δολάρια η ουγκιά έως τις 08:03 π.μ.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στα χαμηλά 2-½ έτους την περασμένη εβδομάδα, αφού τα θερμά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η Fed είναι πιθανό να σφίξει τα επιτόκια κατά μεγάλο ποσοστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής της εβδομάδας και πιθανότατα και για το υπόλοιπο του έτους.

Τα δεδομένα ενίσχυσαν το δολάριο σε σχεδόν κορυφή 20ετίας και στήριξαν επίσης τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, που με τη σειρά τους έδιωξαν τα κεφάλαια μακριά από τον χρυσό. Οι τιμές του κίτρινου μετάλλου υποχώρησαν απότομα από τα υψηλά του 2022 καθώς η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια φέτος.

Ο χρυσός αντιμετωπίζει τώρα μια δύσκολη μάχη στα 1.700 $ - ένα βασικό επίπεδο υποστήριξης που έχασε για δεύτερη φορά φέτος την περασμένη εβδομάδα. Οι κινήσεις στο κίτρινο μέταλλο αναμένεται να μειωθούν ενόψει της απόφασης της Fed αυτή την εβδομάδα.

Η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στο τέλος μιας διήμερης συνεδρίασης, με τους επενδυτές να εκτιμούν επίσης τη δυνατότητα αύξησης των 100 μονάδων βάσης. Το επιτόκιο αναφοράς των ΗΠΑ αναμένεται να τελειώσει το έτος σε πάνω από 4% - το υψηλότερο επίπεδό του από την οικονομική κρίση του 2008.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αυξήθηκαν 0,4% στα 3,5547 δολάρια η λίβρα, ανακάμπτοντας επίσης από τις έντονες απώλειες που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι ανησυχίες για τη μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο, εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, έχουν μειώσει σοβαρά τις τιμές του κόκκινου μετάλλου φέτος. Η επιβράδυνση του μεγάλου εισαγωγέα της Κίνας επηρέασε επίσης σε μεγάλο βαθμό τις τιμές του χαλκού.

Ωστόσο, οι τιμές του κόκκινου μετάλλου θα μπορούσαν να στηριχθούν από τη σύσφιξη της προσφοράς μετά την απεργία στην Escondida, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →