Ο χρυσός διατηρήθηκε σε στενό εύρος την Τετάρτη, καθώς η προσμονή μιας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve ενίσχυσε το δολάριο και επιβάρυνε τις αγορές μετάλλων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διατηρήθηκε σε στενό εύρος την Τετάρτη, καθώς η προσμονή μιας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve ενίσχυσε το δολάριο και επιβάρυνε τις αγορές μετάλλων.

Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης κατά την ολοκλήρωση μιας διήμερης συνεδρίασης αργότερα την Τετάρτη, με τους επενδυτές να εκτιμούν επίσης την πιθανότητα αύξησης κατά 100 bps μετά τα θερμότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα .

Η αύξηση, η οποία θα είναι η πέμπτη αύξηση της Fed φέτος, αναμένεται σε γενικές γραμμές να αποσπάσει κεφάλαια από τις αγορές μετάλλων προς το δολάριο - μια τάση που οδήγησε τις τιμές του χρυσού πολύ κάτω από τις κορυφές που χτυπήθηκαν κατά την έναρξη της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Αυτό οδήγησε επίσης στον χρυσό να χάσει τη γυαλάδα του ασφαλούς καταφυγίου, με το κίτρινο μέταλλο να πέφτει φέτος παράλληλα με τις συμβατικές αγορές που βασίζονται στον κίνδυνο. Τα χρηματιστήρια υποχώρησαν επίσης την Τρίτη εν αναμονή της Fed.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.666 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.674 δολάρια η ουγκιά στις 07:34 π.μ. Και τα δύο μέσα υποχώρησαν 0,6% και 0,3%, αντίστοιχα, την Τρίτη, και υποχώρησαν περίπου 2% έκαστο τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.

Ο χρυσός υποχώρησε κάτω από το βασικό όριο των 1.700 δολαρίων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να δει λίγα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν για ανάκαμψη. Οι αγορές θα παρακολουθούν για τυχόν σχόλια σχετικά με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια από τη Fed.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα ανέκαμψαν επίσης από τις πρόσφατες απώλειες, αλλά παρέμειναν σταθερά κοντά στα πρόσφατα χαμηλά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού σημείωσαν άνοδο 0,5%, ενώ η πλατίνα διαπραγματεύτηκε σταθερά.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν 0,1% στα 3,50 δολάρια η λίβρα, διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.

Αλλά το κόκκινο μέταλλο είχε ελαφρώς καλύτερη απόδοση από τον χρυσό τον περασμένο μήνα, λόγω των προσδοκιών για σύσφιξη της προσφοράς λόγω της απεργίας στο Escondida της Χιλής, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο.

Ωστόσο, οι αγορές χαλκού πρέπει να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία έχει επιβαρύνει πολύ τη ζήτηση φέτος.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →