Ο χρυσός αντιστάθμισε τις απώλειες τη Πέμπτη μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνίας ότι παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος, με αποτέλεσμα το δολάριο να εγκαταλείψει τα κέρδη του

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός αντιστάθμισε τις απώλειες τη Πέμπτη μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνίας ότι παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος, με αποτέλεσμα το δολάριο να εγκαταλείψει τα κέρδη του.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας παρενέβη στις αγορές συναλλάγματος για να σταματήσει τη διολίσθηση του γεν έναντι του δολαρίου, δήλωσε την Πέμπτη ο ανώτατος αξιωματούχος νομίσματος της χώρας Masato Kanda. Ο χρυσός είχε υποχωρήσει νωρίτερα έως και 1,1% υπό την πίεση του δολαρίου, το οποίο σημείωσε ράλι μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve κατά 75 μονάδες βάσης.

Ο χρυσός έχει υποφέρει από την ανελέητη άνοδο του δολαρίου τους τελευταίους μήνες, λόγω του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed που ξεπερνά τους ρυθμούς άλλων, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το μέταλλο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών και κινδυνεύει να διολισθήσει σε bear market.

Ο Πάουελ σηματοδοτεί ότι η ύφεση μπορεί να είναι το τίμημα για τη συντριβή του πληθωρισμού

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε στα 1.671 δολάρια η ουγKιά στις 8:53 π.μ.. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot υποχώρησε 0,3%, μετά από το ράλι σε υψηλό όλων των εποχών. Το ασήμι ανέβηκε, ενώ το παλλάδιο και η πλατίνα υποχώρησαν.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →