Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Παρασκευή και κατευθύνονται προς μια ισχυρή εβδομαδιαία απόδοση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Παρασκευή και κατευθύνονται προς μια ισχυρή εβδομαδιαία απόδοση, καθώς τα πιο αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ώθησαν τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve ολοκλήρωσε με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το κίτρινο μέταλλο ορίστηκε για την καλύτερη εβδομάδα του από τις αρχές Οκτωβρίου και διαπραγματεύτηκε για άλλη μια φορά κοντά στα επίπεδα των 2.000 δολαρίων ανά ουγκιά μετά από απότομη πτώση της περασμένης εβδομάδας.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.986 δολάρια στις 08,55 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν ελαφρά στα 1.988 δολάρια η ουγκιά.

Οι τιμές του κίτρινου μετάλλου επρόκειτο να αυξηθούν μεταξύ 2,5% και 3% αυτή την εβδομάδα, καθώς τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τροφοδότησαν τα στοιχήματα για μια οριστική παύση της Fed.

Το κίτρινο μέταλλο είδε επίσης κάποια ασφαλή ζήτηση, καθώς οι αδύναμες οικονομικές εκδόσεις από την Ιαπωνία και την ευρωζώνη ενίσχυσαν τις ανησυχίες για μια επικείμενη παγκόσμια ύφεση.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ώθηση στο κίτρινο μέταλλο ήρθε την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, σηματοδοτώντας μεγαλύτερη ψύξη στην αγορά εργασίας.

Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν πάνω από 1% μετά τα στοιχεία, δεδομένου ότι η ψυχρότερη αγορά εργασίας και ο χαμηλότερος πληθωρισμός είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που εξετάζει η Fed για να σταματήσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων. Οι αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου υποχώρησαν μετά την ανάγνωση.

Ωστόσο, οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί σχετικά με την περαιτέρω υποβολή προσφορών για τον χρυσό, δεδομένου ότι μια σειρά από στελέχη της Fed πρόκειται να μιλήσουν την Παρασκευή. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Οκτώβριο αναμένονται επίσης την επόμενη εβδομάδα και είναι πιθανό να προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για τις προοπτικές της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια.

Αλλά ακόμη και με μια παύση της Fed, η κεντρική τράπεζα έχει επανειλημμένα σηματοδοτήσει ότι θα διατηρήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - ένα σενάριο που προμηνύεται άσχημο για τον χρυσό, δεδομένου ότι τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε χρυσό.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 0,3% στα 23,79 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,22% στα 895 δολάρια. Το παλλάδιο κέρδισε 0,59% στα 1.024 δολάρια ανά ουγκιά.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →