Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε μετά από ισχυρά στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές τις πρώτες πρωινές ώρες της Ασίας την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε μετά από ισχυρά στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, αντισταθμίζοντας τη στήριξη από τις ελπίδες ότι η Federal Reserve είχε φτάσει στο τέλος του κύκλου σύσφιξης.

Ο χρυσός σποτ άλλαξε ελάχιστα στα 1.959 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.30 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 0,1% στα 1.962 δολάρια.

Το δολάριο διατήρησε τη θέση του μετά την ανάκαμψη κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ θόλωσαν τις προοπτικές για το πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ μειώθηκαν με τη μεγαλύτερη μεταβολή των τελευταίων τριάμισι ετών τον Οκτώβριο, εν μέσω απότομης πτώσης του κόστους της βενζίνης, η τελευταία ένδειξη υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν για πρώτη φορά σε επτά μήνες τον Οκτώβριο, υποδεικνύοντας την επιβράδυνση της ζήτησης στην αρχή του τέταρτου τριμήνου που ενίσχυσε περαιτέρω τις προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια.

Την Τρίτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερές τον Οκτώβριο, έναντι των προσδοκιών για άνοδο 0,1%. Ο βασικός ΔΤΚ, στο 0,2%, ήταν επίσης κάτω από την πρόβλεψη του 0,3%.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς να βάλουμε τίτλους τέλους στον κύκλο αύξησης των επιτοκίων, σε συνέντευξή της στους Financial Times την Τετάρτη.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο και στοιχηματίζουν ότι θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μέχρι τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 23,39 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 893 δολάρια. Το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 1.031 δολάρια ανά ουγκιά.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →