Οι τιμές του χρυσού αύξησαν τα κέρδη την Τετάρτη, υποστηριζόμενες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και τις αποδόσεις των ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αύξησαν τα κέρδη την Τετάρτη, υποστηριζόμενες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και τις αποδόσεις των ομολόγων, αφού τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσαν την άποψη ότι η Federal Reserve τελείωσε με την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.966 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08:20 π.μ. μετά από άνοδο σχεδόν 1% τη νύχτα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.969 δολάρια.

«Ο τέλειος κόσμος φαινομενικά δημιουργήθηκε για τον χρυσό με μια πολύ απότομη πτώση του δολαρίου και μια πολύ απότομη πτώση των αποδόσεων, ωστόσο ο χρυσός δεν μπορούσε να κεφαλαιοποιήσει περισσότερο και είχε μια αρκετά μέτρια άνοδο», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής του παγκόσμιου macro στο Tastylive.

«Αυτό φαίνεται να υποδηλώνει ότι υπάρχει ακόμα κάποιο στοιχείο γεωπολιτικού κινδύνου που ξετυλίγεται και η αγορά φαινόταν ακόμα να βρίσκεται στη διαδικασία να υπολογίσει τον κίνδυνο ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς να επεκταθεί», πρόσθεσε ο Spivak.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες τον Οκτώβριο και η ετήσια άνοδος του υποκείμενου πληθωρισμού ήταν η μικρότερη των τελευταίων δύο ετών.

Η πιο ήπια από την αναμενόμενη έκδοση του πληθωρισμού οδήγησε τον δείκτη του δολαρίου σε χαμηλό δύο μηνών, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν σε χαμηλό σχεδόν δύο μηνών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών επιτοκίων την Τρίτη είχαν πιθανότητα 65% μείωσης επιτοκίων τον Μάιο του επόμενου έτους, σε σύγκριση με 34% αργά τη Δευτέρα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME.

Τα χαμηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ αυξάνουν την ελκυστικότητα της κατοχής χρυσού.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και τον δείκτη τιμών παραγωγού (PPI) την Τετάρτη για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις προοπτικές επιτοκίων της Fed. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση 0,1% στον ΔΤΚ τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με αύξηση 0,5% τον Σεπτέμβριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 23,15 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 886 δολάρια. Το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,2% στα 1.019 δολάρια ανά ουγκιά.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →