Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν αμετάβλητες την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν επιφυλακτικότητα ενόψει του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν αμετάβλητες την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν επιφυλακτικότητα ενόψει του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο χρυσός σποτ άλλαξε ελάχιστα στα 1.947 δολάρια ανά ουγκιά, στις 09.15π.μ., διαπραγματευόμενος σε στενό εύρος 6 δολαρίων, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερες από τρεις εβδομάδες τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.951 δολάρια.

«Ο χρυσός φαίνεται να βρίσκεται σε ετοιμότητα ενόψει της βασικής έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Περαιτέρω ενδείξεις μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων μπορεί να ενισχύσουν το επιχείρημα ότι η Fed έχει τελειώσει με τις αυξήσεις... με τους ταύρους να κοιτάζουν την αντίσταση των 1.968 δολαρίων», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της FXTM, Lukman Otunuga.

«Αλλά, εάν ο πληθωρισμός είναι πάνω από τις προβλέψεις, αυτό θα μπορούσε να τονώσει την κερδοσκοπία σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed στις αρχές του 2024 – πιέζοντας ως αποτέλεσμα τον χρυσό».

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ (CPI) αναμένεται στις 13:30 GMT. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ θα έχει επιβραδυνθεί στο 3,3% τον Οκτώβριο από 3,7% τον Σεπτέμβριο, με το λεγόμενο ποσοστό του πυρήνα του πληθωρισμού (core) που αφαιρεί τις ασταθείς συνιστώσες αμετάβλητο στο 4,1%.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell σχολίασε την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα δεν είναι σίγουρη ότι τα επιτόκια είναι αρκετά υψηλά για να δαμάσουν τον πληθωρισμό. Η αγορά τιμολογεί με πιθανότητα 86% ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Παρά το γεγονός ότι αποτελούν παραδοσιακό μέσο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας για τη διακράτηση χρυσού.

Οι κερδοσκόποι χρυσού της COMEX μείωσαν την καθαρή θετική τους θέση κατά 1.107 συμβόλαια στα 105.236 την εβδομάδα που έληξε στις 7 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Επιτροπή Εμπορίας Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ που αναμένoνται την Τετάρτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα. το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% στα 22,5 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 870 δολάρια και το παλλάδιο ανέβηκε 0,9% στα 991 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →