Οι τιμές του χρυσού κυμαίνονταν κοντά στο χαμηλό τριών εβδομάδων τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο διατηρήθηκε σταθερό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κυμαίνονταν κοντά στο χαμηλό τριών εβδομάδων τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο διατηρήθηκε σταθερό και οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με το εάν η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια. 

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.938 δολάρια ανά ουγκιά, στις 0805 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 1.942 δολάρια.

Ο χρυσός υποχώρησε 2,8% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομάδα του σε περισσότερο από ένα μήνα, καθώς οι επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell απώθησαν κάθε ιδέα για μειώσεις των επιτοκίων.

«Οι άνθρωποι είναι κάπως εστιασμένοι στο αν τα δεδομένα ΔΤΚ θα επιτρέψουν στη Fed να σταματήσει ή να συνεχίσει με τις αυξήσεις. Επομένως, νομίζω ότι οι αγορές είναι λίγο πιο μπροστά από αυτά τα δεδομένα», δήλωσε ο Nicholas Frappell, επικεφαλής παγκόσμιων θεσμικών αγορών στο ABC Refinery.

Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ αναμένονται την Τρίτη. Ο βασικός ΔΤΚ σε μηνιαία βάση αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά 0,3% τον Οκτώβριο, με ετήσια αύξηση 4,1%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Και τα δύο εκτιμώμενα μεγέθη είναι ίδια με αυτά του Σεπτεμβρίου.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι των αντιπάλων του, αφού έφτασε σε υψηλό μίας εβδομάδας την προηγούμενη συνεδρίαση, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust, του μεγαλύτερου χρηματιστηριακού διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο, αυξήθηκαν 0,10% στους 868,14 τόνους την Παρασκευή.

«Εκτός από τη ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου που βασίζεται στους γεωπολιτικούς κινδύνους και τις αγορές από τις κεντρικές τράπεζες, το μακροοικονομικό υπόβαθρο γίνεται υποστηρικτικό για τον χρυσό», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ.

«Ο κύκλος νομισματικής σύσφιξης των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος του και το USD έχει κορυφωθεί. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε 10ετή απόδοση των ΗΠΑ και μετριασμό του δολαρίου, γεγονός που θα στηρίξει την επενδυτική ζήτηση χρυσού».

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 22,12 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,7% στα 846 δολάρια. Το παλλάδιο σταθεροποιήθηκε κατά 0,5% στα 968 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά διατηρήθηκε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2018.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →