Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τρίτη καθώς το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τρίτη καθώς το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς, με τους επενδυτές να περιμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ αργότερα μέσα στην ημέρα για ενδείξεις σχετικά με μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία της περασμένης εβδομάδας.

Ο χρυσός σποτ ήταν 0,4% υψηλότερος στα 1.873,87 $ ανά ουγκιά, στις 08:24 π.μ., αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιανουαρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,4% στα 1.873,04 δολάρια.

«Παρά τον γύρο ανόδου του δολαρίου και των αποδόσεων, η καθοδική πλευρά των τιμών του χρυσού είναι πιο περιορισμένη, γεγονός που υποδηλώνει κάποιες προσπάθειες σταθεροποίησης μετά το πρόσφατο sell-off», δήλωσε ο Yeap Jun Rong, αναλυτής αγοράς στην IG.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,1% αφού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό του εδώ και σχεδόν ένα μήνα τη Δευτέρα. Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά τον χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Οι έμποροι συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed βλέπουν τώρα τα επιτόκια να αυξάνονται πάνω από 5% τον Μάιο, αφού μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ πυροδότησε ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι βλέπει έναν δρόμο για την αποφυγή μιας ύφεσης στις ΗΠΑ, με τον πληθωρισμό να μειώνεται σημαντικά και την οικονομία να παραμένει ισχυρή, δεδομένης της ισχύος της αγοράς εργασίας.

Οι τιμές του χρυσού είχαν εκτοξευθεί πάνω από το όριο των 1.900 δολαρίων ανά ουγκιά τον Ιανουάριο με τις ελπίδες για βραδύτερες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, αλλά οι τιμές έκτοτε έχουν υποχωρήσει.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον την ομιλία του Πάουελ για να δουν αν ακούγεται hawkish μετά τα εκπληκτικά δεδομένα για τις θέσεις εργασίας της περασμένης εβδομάδας.

«Καθώς η Fed υιοθετεί μια στάση που εξαρτάται από τα δεδομένα για να καθοδηγεί τις νομισματικές της πολιτικές, οι κίνδυνοι μιας επιθετικής αντίδρασης από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στα πρόσφατα οικονομικά δεδομένα παραμένουν στο τραπέζι», δήλωσε ο Yeap.

Ο χρυσός είναι ευαίσθητος στα υψηλά επιτόκια, τα οποία αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,51% στα 22,35 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε μικρή αλλαγή στα 972 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.597 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →