Ο χρυσός επέκτεινε τα κέρδη για μια τρίτη συνεδρίαση την Τετάρτη, ενισχυμένος από το ασθενέστερο δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός επέκτεινε τα κέρδη για μια τρίτη συνεδρίαση την Τετάρτη, ενισχυμένος από το ασθενέστερο δολάριο και τα σχόλια από τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powel, ενώ οι αγορές περίμεναν περισσότερα οικονομικά στοιχεία για καθοδήγηση σχετικά με μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.884,12 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.26 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 1.883,36 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,3% την ημέρα αφότου ο Πάουελ απέφυγε να σκληρύνει τον τόνο του για τον πληθωρισμό παρά την ανθεκτική αγορά εργασίας. Ένα ασθενέστερο δολάριο κάνει τον χρυσό πιο ελκυστικό στοίχημα για αγοραστές από το εξωτερικό.

Η Daniela Hathorn, αναλύτρια στο Capital.com, σημείωσε ότι ενώ ο Πάουελ είπε ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να ανέβουν υψηλότερα «η αναφορά του στον αποπληθωρισμό οδήγησε τις αγορές να πιστέψουν ότι ήταν πιο dovish από ό,τι αρχικά αναμενόταν».

Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τους επενδυτές από το να τοποθετούν χρήματα σε περιουσιακά στοιχεία που δεν αποδίδουν, όπως ο χρυσός.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν από το βασικό ψυχολογικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων ανά ουγκιά, υποτονικές εν μέρει από τα στοιχήματα για συνέχιση των αυξήσεων των επιτοκίων, αν και με βραδύτερο ρυθμό.

Η εστίαση των επενδυτών στρέφεται πλέον στις Η.Π.Α και στις εβδομαδιαίες αποζημιώσεις ανεργίας του υπουργείου Εργασίας εν όψει των αριθμών πληθωρισμού του Ιανουαρίου την επόμενη εβδομάδα.

«Το κίτρινο μέταλλο βρίσκεται σε εκπληκτική πορεία από τις αρχές Δεκεμβρίου και η διόρθωση γινόταν όλο και πιο πιθανή. Ενώ οι traders χαιρέτησαν τη σταθερή στάση του Powell, μπορεί να μην είναι αρκετό για το χρυσό και μια βαθύτερη διόρθωση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στα χαρτιά», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

"Βλέπουμε κάποια υποστήριξη τώρα γύρω στα $1.860, αλλά πιο ουσιαστική υποστήριξη μπορεί να βρεθεί περίπου $1.820-$1.830."

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 1,3% στα 22,48 δολάρια, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών την Τρίτη. Η πλατίνα σκαρφάλωσε 1,5% στα 988 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άλμα 1,8% στα 1.675 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →