Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Πέμπτη, βοηθούμενος από την υποχώρηση του δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Πέμπτη, βοηθούμενος από την υποχώρηση του δολαρίου, αν και τα κέρδη αναμένεται να είναι περιορισμένα σε εύρος τιμών καθώς οι επενδυτές αναμένουν οικονομικά στοιχεία για ενδείξεις για την πορεία αύξησης επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.881,68 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07:54 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.880,25 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του. Ένα ασθενέστερο δολάριο τείνει να κάνει το χρυσό σε τιμή δολαρίου ένα ελκυστικό στοίχημα.

«Η αγορά χρυσού βρίσκεται σε κατάσταση ενοποίησης και θα παραμείνει περιορισμένη σε εύρος τιμών εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό της επόμενης εβδομάδας. Επίσης, τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell που ήταν λιγότερο επιθετικά κάνουν τον χρυσό ελαφρώς ελκυστικό», δήλωσε ο Ajay Kedia, διευθυντής της Kedia Commodities στη Βομβάη.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν από τις Η.Π.Α. τα στοιχεία τιμών καταναλωτή την επόμενη εβδομάδα για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πορεία πολιτικής της Fed. Τα στοιχεία των αιτημάτων ανεργίας, που αναμένονται στις 13:30 GMT, είναι επίσης στο επίκεντρο.

Ο Πάουελ παρείχε καύσιμο και για τις δύο πλευρές του επιχειρήματος την Τρίτη, λέγοντας ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν εάν η οικονομία παραμείνει ισχυρή, αλλά επανέλαβε ότι ο «αποπληθωρισμός» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μερικοί αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν την Τετάρτη ότι είναι πιθανές περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στην άνοδο των επιτοκίων, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας για τη διακράτηση του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Ο χρυσός φαίνεται ουδέτερος σε ένα εύρος από τα 1,861 έως τα 1,884 δολάρια ανά ουγκιά και μια απόδραση θα μπορούσε να υποδηλώνει μια κατεύθυνση, δήλωσε ο τεχνικός αναλυτής του Reuters, Γουάνγκ Τάο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 0,7% στα 22,46 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 972 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.652 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →