Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Παρασκευή, ενώ η εστίαση της αγοράς στράφηκε στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Παρασκευή, ενώ η εστίαση της αγοράς στράφηκε στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ της επόμενης εβδομάδας, που είναι πιθανό να παρέχουν σαφήνεια στην τροχιά της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός Spot σημείωσε μικρή αλλαγή στα 1.862,14 $ ανά ουγκιά, στις 07.57 π.μ., αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 6 Ιανουαρίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Για την εβδομάδα, ο χρυσός υποχώρησε 0,1%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,3% στα 1.872,65 δολάρια.

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή από τις Η.Π.Α. που αναμένονται στις 14 Φεβρουαρίου.

«Υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα στην πορεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και η κίνηση του χρυσού θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει στη συνέχεια η Fed», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της ActivTrades, Ricardo Evangelista.

«Εάν ο βασικός πληθωρισμός είναι χαμηλότερος από τις προσδοκίες, τότε θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δολάριο και θα βοηθήσει τον χρυσό. Αλλά, εάν ο πληθωρισμός δεν μειωθεί, τότε η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, κάτι που θα επιβαρύνει τον χρυσό».

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι των αντιπάλων του. Ένα ισχυρότερο δολάριο τείνει να κάνει τον χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο προσιτό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Παρόλο που ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η αυστηρή νομισματική πολιτική επιβραδύνει "αναμφισβήτητα" την οικονομία στις ΗΠΑ., επιτρέποντας στη Fed να κινηθεί «πιο σκόπιμα» με τυχόν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

«Ενώ οι προοπτικές για τον χρυσό έχουν αρχίσει να φαίνονται πιο πτωτικές παρά ανοδικές, η τιμή είναι απίθανο να πέσει σημαντικά με τόσο μεγάλο θεσμικό ενδιαφέρον για την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ σε σημείωμα.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% στα 22,13 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά κατευθύνεται για μια τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση. Το παλλάδιο υποχώρησε 1,4% στα 1.606 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 956 δολάρια, αλλά διαμορφώθηκε για μια πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →