Εβδομαδιαία ανασκόπηση: Γερμανικός πληθωρισμός, Οι θανατηφόροι σεισμοί της Τουρκίας-Συρίας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο γερμανικός πληθωρισμός αυξάνεται τον Ιανουάριο μετά από μήνες πτώσης, Τουρκία και Συρία επλήγησαν από καταστροφικούς σεισμούς, Οι αξιωματούχοι της Fed λένε ότι έρχονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων. Κι άλλα...


💡 Απόσπασμα της εβδομάδας
"Η διαδικασία αποπληθωρισμού, η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού, έχει ξεκινήσει και έχει ξεκινήσει στον τομέα των αγαθών. Αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Αυτά είναι τα πολύ πρώιμα στάδια του αποπληθωρισμού." Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ


Επενδυτικά νέα

🏦 Hawkish Fed. Αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, καθώς η κεντρική τράπεζα προωθεί τις προσπάθειές της να μειώσει τον πληθωρισμό. (Bloomberg)

Ο χρυσός χαλαρώνει. Η τιμή του χρυσού υποχώρησε, καθώς το δολάριο παρέμεινε σταθερό και μετά την ανακοίνωση των αξιωματούχων της Fed για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

💵 Επίπεδo δολάριo. Το δολάριο άλλαξε ελάχιστα την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την επόμενη εβδομάδα. (CNBC)

🇪🇺 Οι ευρωπαϊκές αγορές ανεβαίνουν. Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις οικονομικές προοπτικές και την πορεία των επιτοκίων. (CNBC)

🇩🇪  Πάλι ψηλά. Ο πληθωρισμός στη Γερμανία αυξήθηκε στο 8,7% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis την Πέμπτη. Το ποσοστό αυξήθηκε από το 8,6% του Δεκεμβρίου. (DW)

🇷🇺   Ιστορικό υψηλό. Οι Ρώσοι αγόρασαν αριθμό ρεκόρ ράβδων χρυσού το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι φορολογικές περικοπές στα πολύτιμα μέταλλα ενθάρρυναν τους ανθρώπους να αποθηκεύουν ράβδους χρυσού ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο. (Reuters)

Εικόνα της εβδομάδας


Γνώμη
🤖 "Τεχνητή; Ναι. Νοημοσύνη; Ίσως." Το Bard της Google και το Bing της Microsoft θα κάνουν λάθη και αυτό δεν θα αρέσει στους εκδότες. (Bloomberg Opinion)

Τι άλλο συμβαίνει

🇹🇷 🇸🇾 Σεισμός 7,8 Ρίχτερ. Ένας τεράστιος σεισμός σκότωσε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία, καταστρέφοντας ολόκληρες πολυκατοικίες σε τουρκικές πόλεις και συσσωρεύοντας περισσότερες καταστροφές σε εκατομμύρια Σύρους εκτοπισμένους από τα χρόνια πολέμου. (Reuters)


🇺🇦 Ο Ζελένσκι πιέζει την Ε.Ε. για περισσότερα όπλα. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες την Πέμπτη στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πιέζοντας τους ηγέτες της Ε.Ε. για περισσότερα όπλα στον αγώνα κατά της εισβολής της Ρωσίας και για γρήγορη έναρξη στις συνομιλίες έγκρισης μέλους. (Reuters)

Και τελικά...
🪐Μακρινοί κόσμοι. Υπάρχει ένας μικρός μακρινός πλανήτης που ονομάζεται Quaoar που περιφέρεται πέρα ​​από τον Πλούτωνα στο παγωμένο εξωτερικό τμήμα του ηλιακού μας συστήματος και εκπλήσσει τους αστρονόμους. (Reuters)

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →