Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν πτώση τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ανέκαμψε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν πτώση τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ανέκαμψε, αλλά κινούνται σε στενό εύρος καθώς οι επενδυτές διέκοψαν τα μεγάλα στοιχήματα καθώς τοποθετήθηκαν για τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να κατευθύνουν τη στρατηγική αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,3% στα 1.860,06 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08:04 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κινήθηκαν 0,1% χαμηλότερα στα 1.873,55 $.

Ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,1%. Ένα ισχυρότερο δολάριο Η.Π.Α. κάνει το χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκαν κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιανουαρίου.

«Ο χρυσός φαίνεται απρόθυμος να κάνει μια τεράστια κίνηση καθώς τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό διαφαίνονται», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

«Νέες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα αυξημένος θα πρέπει να ωθήσει τον χρυσό να χαλαρώσει περαιτέρω τα κέρδη του από το έτος μέχρι σήμερα», αλλά εάν ο πληθωρισμός μετριαστεί νωρίτερα, θα επιτρέψει στη Fed να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων και θα υπάρξει μεγαλύτερη πιθανότητα ο χρυσός να αναρριχηθεί στα 2.000 δολάρια , πρόσθεσε ο Tan.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) του Ιανουαρίου αναμένεται να έχει σημειώσει άνοδο 0,4% τον μήνα. Οι αναθεωρήσεις στο προηγούμενο σύνολο δεδομένων έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο αντί να υποχωρήσουν όπως είχε εκτιμηθεί προηγουμένως. Η έκθεση του ΔΤΚ Ιανουαρίου αναμένεται την Τρίτη.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τα αυξημένα επιτόκια για να τιθασεύσουν τις αυξανόμενες τιμές μεταφράζονται σε υψηλότερο κόστος ευκαιρίας για τη διατήρηση του χρυσού που δεν αποδίδει.

Οι αγορές χρήματος αναμένουν πλέον το επιτόκιο-στόχος της κεντρικής τράπεζας να κορυφωθεί στο 5,193% τον Ιούλιο.

«Η αγορά φυσικού χρυσού μειώνεται καθώς η ζήτηση στην Ινδία και την Κίνα παραμένει ανεπαρκής. Οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες θα παραμείνουν ισχυρές, αλλά θα μπορούσαν να υποχωρήσουν από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ», ανέφερε η ANZ σε σημείωμα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 21,90 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα σημείωσε πτώση 0,7% στα 938 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.546 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →