Ο χρυσός ανέκτησε κάποιο έδαφος τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές γύρισαν στον χρυσό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέκτησε κάποιο έδαφος τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές γύρισαν στον χρυσό μετά την πτώση των τιμών σε χαμηλό ενός μηνός, ποντάροντας στη ζήτηση για ασφαλή καταφύγιο καθώς οι κίνδυνοι ύφεσης παραμένουν και με τις προσδοκίες για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.871,97 δολάρια ανά ουγκιά στις 07:12 π.μ., αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιανουαρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ επίσης σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 1.882,86 δολάρια.

«Ο χρυσός βλέπει κάποιους να αγοράζουν τη βουτιά, μετά την επιτυχημένη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

«Εφόσον η Fed δεν αναγκάζεται να ωθήσει τα επιτόκια αναφοράς της πολύ υψηλότερα από το προβλεπόμενο ανώτατο όριο του 5%, μια τέτοια προοπτική θα πρέπει να διασφαλίζει ότι ο χρυσός θα παραμένει σε ζήτηση».

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 2% την Παρασκευή, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε απότομα τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για επιβράδυνση παραμένουν και αυτό είναι πιθανό να διατηρήσει τη ζήτηση για χρυσό, που θεωρείται ασφαλές απόθεμα αξίας σε αβέβαιες περιόδους, σε σταθερή βάση φέτος, ανέφεραν οι αναλυτές.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε την περασμένη εβδομάδα τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο 4,5%-4,75% μετά από ένα χρόνο μεγαλύτερων αυξήσεων.

Ο χρυσός επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια, τα οποία μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου μηδενικής απόδοσης.

Ωστόσο, η «σοβαρότητα» των κινήσεων τις τελευταίες δύο ημέρες υποδηλώνει ότι ο χρυσός μπορεί να έχει σημειώσει βραχυπρόθεσμη κορύφωση, με τις τιμές πιθανόν να υποχωρήσουν στο επίπεδο των 1.800 δολαρίων, δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets.

Περιορίζοντας την ανάκαμψη του χρυσού, ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,4%, καθιστώντας τον ακριβότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Το ασήμι κέρδισε 0,3% στα 22,41 δολάρια ανά ουγκιά ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 979 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 1,3% στα 1.603 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →