Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι πλησιάζει σε παύση του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, καθιστώντας το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο ένα πιο ελκυστικό στοίχημα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.979 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08:08 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 1,6% στα 1.981 δολάρια.

Παραδοσιακά θεωρείται αντισταθμιστής έναντι του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων, ο χρυσός εκτινάχθηκε 2% την Τετάρτη, αφού η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά τις αναμενόμενες 25 μονάδες βάσης και έδειξε ότι ενδέχεται να σταματήσει τις περαιτέρω αυξήσεις μετά την πρόσφατη κατάρρευση δύο τραπεζών των ΗΠΑ.

Το δολάριο υποχώρησε 0,3%, καθιστώντας το χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές.

«Μεγάλο μέρος από αυτά που ακούσαμε από τον πρόεδρο (Jerome) Powell (Τζερόμ) Πάουελ ήταν πραγματικά επικεντρωμένα στο ότι η Fed βρίσκεται σε κατάσταση καταπολέμησης του πληθωρισμού… κατέστησε πολύ σαφές ότι οι μειώσεις επιτοκίων δεν είναι στον ορίζοντά τους φέτος», είπε ο Ilya. Spivak, επικεφαλής του παγκόσμιου macro στο Tastylive.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed επεσήμαναν μόνο μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων φέτος, αλλά λιγότερη χαλάρωση το επόμενο έτος από ό,τι οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα ήταν κατάλληλη μόλις πριν από τρεις μήνες.

Ο Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου του προειδοποίησε ότι η Fed θα κάνει «αρκετά» για να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2%, και να αυξήσει τα επιτόκια υψηλότερα, εάν χρειαστεί.

«Με περισσότερη χρηματοπιστωτική και οικονομική αβεβαιότητα και λιγότερες αυξήσεις της Fed, οι παραγκωνισμένοι επενδυτές πολύτιμων μετάλλων θα επανέλθουν» είπε ο Spivak.

Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί περισσότερο από 8% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα λόγω ανησυχιών γύρω από τον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είπε στους νομοθέτες την Τετάρτη ότι δεν είχε εξετάσει ούτε συζητήσει την «καθολική ασφάλιση» των τραπεζικών καταθέσεων των ΗΠΑ χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Ο χρυσός μπορεί να ανέλθει σε ένα εύρος 1.992-2.009 δολαρίων ανά ουγκιά, καθώς έχει ανακάμψει έντονα από το χαμηλό της Τετάρτης των 1.934,19 δολαρίων, δήλωσε ο τεχνικός αναλυτής του Reuters, Wang Tao.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι διολίσθησε 0,3% στα 22,96 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,9% στα 986 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 0,3% στα 1.446 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →