Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς το δολάριο χαλάρωσε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς το δολάριο χαλάρωσε, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούσαν προσεκτικά την απόφαση επιτοκίων και τις πολιτικές προοπτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός Spot αυξήθηκε κατά 0,2% στα $ 1.943 ανά ουγκιά, στις 09.46 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σταθεροποιήθηκαν 0,3% στα $ 1.946.

Οι τιμές του χρυσού μειώθηκαν περίπου 2% την Τρίτη, καθώς η χαλάρωση των ανησυχιών για μια τραπεζική κρίση ώθησε ορισμένους επενδυτές να επιστρέψουν προσεκτικά σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα έντονα την απόφαση της επιτοκίου της Fed που θα ανακοινώθει αργότερα την ημέρα, με σχεδόν σίγουρη την αύξηση των ποσοστών κατά 25 μονάδες βάσης (BPS), σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά αντιστάθμιση κατά του πληθωρισμού, αλλά τα υψηλότερα ποσοστά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας για τη συγκράτηση του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Ο δείκτης του δολαρίου μειώθηκε ελαφρά, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο ακριβό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Οι αγορές αναμένουν επίσης τον απολογισμό των δεδομένων πληθωρισμού του Φεβρουαρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα αναληφθούν επίσης την Τετάρτη πριν από την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, δήλωσε στους τραπεζίτες την Τρίτη ότι είναι διατεθειμένη να παρέμβει για να προστατεύσει τους καταθέτες στις μικρότερες τράπεζες των ΗΠΑ που υποφέρουν από φυγή καταθέσεων και απειλούν περισσότερη μόλυνση εν μέσω της χειρότερης αναταραχής του χρηματοπιστωτικού συστήματος για περισσότερο από μια δεκαετία.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό ETF με χρυσό, δήλωσε ότι οι συμμετοχές του μειώθηκαν κατά 0,16% σε 923,11 τόνους την Τρίτη από 924,55 τόνους τη Δευτέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι αυξήθηκε κατά 0,3% στα 22,43 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα ήταν 0,4% υψηλότερη στα $ 973 και το παλλάδιο κέρδισε 1% στα $ 1,402.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →