Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, με τους επενδυτές να προσβλέπουν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, με τους επενδυτές να προσβλέπουν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, καθώς αυξάνονταν οι προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων της λόγω της αναταραχής μεταξύ των τραπεζών.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.978 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08,45 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης κατά 0,1% στα 1.981 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού είχαν εκτοξευθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022 στα 2.009,59 δολάρια στις συναλλαγές τη Δευτέρα πριν υποχωρήσουν, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τον αντίκτυπο των μέτρων που έλαβαν πολλές κεντρικές τράπεζες για τον περιορισμό της τραπεζικής κρίσης και τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών.

Η ελβετική τράπεζα UBS συμφώνησε να αγοράσει την αντίπαλη Credit Suisse την Κυριακή για 3,23 δισεκατομμύρια δολάρια και να αφωμειώσει ζημίες έως και 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια συγχώνευση που σχεδίασαν οι ελβετικές αρχές.

Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 53% ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ θα διατηρήσουν το βασικό τους επιτόκιο δανεισμού στο τρέχον εύρος 4,50%-4,75% στο τέλος της συνάντησης πολιτικής τους που παρακολουθούσαν προσεκτικά τις 21-22 Μαρτίου.

Ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ρόμπερτ Χόλτσμαν περιόρισε τη Δευτέρα την πρόσφατη έκκλησή του για τρεις περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης διαδοχικά.

Ο χρυσός τείνει να επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια, καθώς μειώνει το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, ανέφερε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν 0,38% σε 924,55 τόνους τη Δευτέρα από 921,08 τόνους την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 22,49 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 988 δολάρια και το παλλάδιο ήταν άτονο στα 1.414 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →