Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, υποβοηθούμενες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, υποβοηθούμενες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, αν και οι πιθανότητες για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve φέτος για να μετριαστεί ο κολλώδης πληθωρισμός επιβάρυναν την απήχηση του χρυσού.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.927 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:41 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 1.936 δολάρια ανά ουγκιά

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Ο χρυσός υποχώρησε 1,8% την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των γερακινών σχολίων αρκετών αξιωματούχων της Fed.

Στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σηματοδότησε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, αλλά υποσχέθηκε ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει με προσοχή.

Η πρόεδρος της Fed Bank του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε την Παρασκευή ότι δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων φέτος είναι μια «πολύ λογική» πρόβλεψη.

Οι επενδυτές αναμένουν πλέον πιθανότητα 72% για αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο, με μειώσεις επιτοκίων να παρατηρούνται από το 2024 και μετά.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών τον Ιούνιο, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης των υπηρεσιών υποχώρησε για πρώτη φορά φέτος, ωστόσο η οικονομική ανάπτυξη ανέβηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Ο Masato Kanda της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας είπε ότι η χώρα δεν θα αποκλείσει καμία διαθέσιμη επιλογή για να ανταποκριθεί στις νομισματικές κινήσεις, ενισχύοντας τις προειδοποιήσεις για την πρόσφατη αποδυνάμωση του γιεν που ήταν «ταχεία και μονόπλευρη».

Οι μετοχές διολίσθησαν και το πετρέλαιο ανέβηκε καθώς οι επενδυτές υπολόγισαν ότι μια αποτυχημένη ανταρσία το Σαββατοκύριακο από Ρώσους μισθοφόρους θέτει ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα και την προσφορά αργού.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% στα 22,57 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,8% στα 924 δολάρια. Το παλλάδιο αυξήθηκε 1% στα 1.298 δολάρια. Το μέταλλο είχε φτάσει στο χαμηλό τεσσάρων ετών στα 1.269,09 δολάρια η ουγκιά την Πέμπτη.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →