Ο χρυσός σκαρφάλωσε ανοδικά την Τρίτη με ένα χαμηλότερο δολάριο, αλλά περιορίστηκε σε ένα στενό εύρος

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σκαρφάλωσε ανοδικά την Τρίτη με ένα χαμηλότερο δολάριο, αλλά περιορίστηκε σε ένα στενό εύρος καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell και τα οικονομικά στοιχεία που θα μπορούσαν να προσφέρουν ενδείξεις για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.929 δολάρια ανά ουγκιά στις 9:29 π.μ.

«Ο χρυσός βρίσκεται στη μέση μεταξύ ενός καλύτερου από το αναμενόμενο αριθμό διαρκών αγαθών, που κρατά τη Fed σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων κατά 1/4 μονάδας, και ενός ασθενέστερου δολαρίου», δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures. .

Οι νέες παραγγελίες για βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Μάιο, αλλά τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω.

Ο δείκτης δολαρίου (.DXY) υποχώρησε 0,3%, καθιστώντας το χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους αγοραστές του εξωτερικού.

Οι τιμές αυξήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω των κινδύνων από τη βραχύβια ανταρσία στη Ρωσία.

Αλλά για τον χρυσό, «το βασικό ερώτημα είναι ο βαθμός στον οποίο οι εσωτερικές εντάσεις στη Ρωσία ή οποιαδήποτε πιθανή ανατροπή της κυβέρνησης μπορεί να επηρεάσει την παγκόσμια νομισματική πολιτική», γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της Commerzbank.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει περίπου 1,7% αυτόν τον μήνα -και αναμένεται για μια δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση, εάν διατηρηθούν οι απώλειες- καθώς τα στοιχήματα για υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ μείωσαν την ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου με μηδενική απόδοση και επισκίασαν σε κάποιο βαθμό τον παραδοσιακό ρόλο του ως καταφύγιο.

Οι επενδυτές περίμεναν την επικείμενη ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell, μαζί με μια σειρά από βασικά οικονομικά στοιχεία την Πέμπτη.

«Μεταξύ του τώρα εώς την Πέμπτη, θα δείτε μια παρασυρόμενη, άγνωστη αγορά, μια πλάγια αγορά χρυσού εδώ, εκτός αν κάτι άλλο επρόκειτο να σπάσει», είπε ο Χάμπερκορν.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε 1,3% στα 23,05 δολάρια η ουγκιά και βρισκόταν σε καλό δρόμο για μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κερδών. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,05% στα 925 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.311 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →