Οι τιμές του χρυσού επέκτειναν τη διολίσθησή τους την Τετάρτη φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3-1/2 μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού επέκτειναν τη διολίσθησή τους την Τετάρτη φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3-1/2 μηνών, αφού τα στοιχήματα για τα επιτόκια είναι οτί θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.906 δολάρια ανά ουγκιά στις 9:18 π.μ., σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,5% στα 1.915 δολάρια.

«Παρόλο που η αγορά τιμολογεί με μια μεγάλη πιθανότητα ότι η Fed θα αυξήσει τον Ιούλιο κατά 0,25%, ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον χρυσό είναι ότι η αγορά τιμολογούσε ταυτόχρονα τον αριθμό των περικοπών που θα μπορούσαμε να περιμένουμε το επόμενο έτος», είπε. Daniel Ghali, στρατηγός εμπορευμάτων στην TD Securities.

Οι αγορές τιμολογούσαν με πιθανότητα 74% αύξησης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο, βλέποντας μικρές πιθανότητες χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε στο 0,4%, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

«Τα καλά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ παραμένουν αντίθετα για το κίτρινο μέταλλο, καθώς πιθανότατα κρατούν τους αξιωματούχους της Fed σε έναν επιθετικό τόνο», δήλωσε ο αναλυτής της UBS, Τζιοβάνι Σταούνοβο.

Οι πωλήσεις νέων μονοκατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν 1-1/2 χρόνια τον Μάιο, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ εκτινάχθηκε επίσης τον Ιούνιο.

Η εστίαση των επενδυτών έχει μετατοπιστεί στην ομιλία του Πάουελ σε πάνελ πολιτικής στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία.

«Ακόμα αναμένουμε ότι κάποια στιγμή η επιθετική νομισματική πολιτική θα αποδυναμώσει τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ και θα οδηγήσει σε αλλαγή του τόνου από τη Fed», πρόσθεσε ο Staunovo.

Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τους επενδυτές να τοποθετηθούν στο χρυσό που δεν αποδίδει.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 1% στα 22,65 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,4% σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στα 912 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 5,5% στα 1.225 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4-1/2 ετών.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →