Οι τιμές του χρυσού προσπαθούν να απομακρυνθούν από τα χαμηλά δύο εβδομάδων την Παρασκευή

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού προσπαθούν να απομακρυνθούν από τα χαμηλά δύο εβδομάδων την Παρασκευή, μετά από ένα ισχυρό ξεπούλημα βάσει των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ στην προηγούμενη συνεδρίαση και το περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων που οδήγησαν τον χρυσό στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.951 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:55 π.μ., αφού νωρίτερα έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Ιουλίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,2% στα 1.950 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει 0,5% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις 23 Ιουνίου, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνέχισαν με άλλον έναν γύρο αυξήσεων επιτοκίων αυτή την εβδομάδα και άφησαν ανοιχτή την επιλογή περαιτέρω αυξήσεων.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, εν τω μεταξύ, έκανε πιο ευέλικτη την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων και χαλάρωσε την υπεράσπισή της για ένα μακροπρόθεσμο ανώτατο όριο επιτοκίων.

«Με τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών εκτός πορείας, μια στάση που εξαρτάται από τα δεδομένα ως προς τις προοπτικές των επιτοκίων ήταν μια κοινή παρέκκλιση από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, η οποία θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στα βασικά οικονομικά δεδομένα για να καθορίσουν την επόμενη κίνηση των κεντρικών τραπεζών», δήλωσε ο Yeap Jun. Rong, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην IG.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο, εξασθενώντας δυνητικά τις πιθανότητες ύφεσης.

Τα αισιόδοξα στοιχεία ώθησαν τον δείκτη του δολαρίου ΗΠΑ και τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς στα υψηλότερα επίπεδά τους σε δύο εβδομάδες, στέλνοντας τον χρυσό κατά 1,4% χαμηλότερα την προηγούμενη συνεδρίαση στη μεγαλύτερη ενδοημερήσια απώλειά του σε σχεδόν δύο μήνες.

Τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ και οι αποδόσεις των ομολόγων του Δημοσίου αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού.

Η υποστήριξη για τον χρυσό κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης φαίνεται να είναι πιο τεχνικά προσανατολισμένη, καθώς το sell-off της Πέμπτης ανίχνευσε και ξαναδοκίμασε τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, δήλωσε ο Kelvin Wong, ανώτερος αναλυτής αγοράς, Asia Pacific, OANDA.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 24,19 δολάρια, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 939 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,5% στα 1.234 δολάρια, όλα έτοιμα για εβδομαδιαίες απώλειες.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →