Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Πέμπτη, υποβαθμισμένες από το ισχυρότερο δολάριο και την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Πέμπτη, υποβαθμισμένες από το ισχυρότερο δολάριο και την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 1,3% στα 1.945 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:45 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,3% στα 1.945 δολάρια.

«Υπήρξαν δύο γροθιές στο χρυσό, πρώτα με τους καλύτερους από τους αναμενόμενους αρχικούς αριθμούς αξιώσεων που δείχνουν ότι η δύναμη της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ είναι ανθεκτική, Έπειτα, αυτή η έκπληξη στην ανοδική προσδοκία στα στοιχεία του ΑΕΠ, δείχνει επίσης ότι εάν υπάρχει κάποια ύφεση, δεν την βλέπει κανείς αυτή τη στιγμή. Έτσι ανοίγει το δρόμο για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιτόκια». δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures στο Σικάγο.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας στήριξε τις καταναλωτικές δαπάνες.

Μια ξεχωριστή έκθεση από το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη που δείχνει οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 7.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 221.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιουλίου.

Μετά τα στοιχεία, ο δείκτης του δολαρίου εκτινάχθηκε 0,7% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Η απόδοση του 10ετούς έτους αναφοράς των ΗΠΑ σκαρφάλωσε στο 3,90%.

Την Τετάρτη, η Federal Reserve των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης όπως αναμενόταν. Οι αγορές τιμολογήθηκαν με απόδοση 57% των επιτοκίων διακράτησης της Fed για το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αύξησε τα επιτόκια για ένατη συνεχή φορά την Πέμπτη και κράτησε την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω σύσφιξη.

Τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 3,2% στα 24,13 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 2,5% στα 937 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 2,3% στα 1.230 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →