Οι τιμές του χρυσού περιορίζονται σε εύρος τιμών καθώς η Fed δείχνει τα επιτόκια υψηλότερα για περισσότερο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ελαφρά άνοδο στο ασιατικό εμπόριο την Πέμπτη, αλλά παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό εντός του πρόσφατου εύρους συναλλαγών, καθώς μια σειρά από μηνύματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επανέλαβαν την προοπτική υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι τιμές του χρυσού είδαν κάποια ανακούφιση αυτή την εβδομάδα, καθώς το δολάριο υποχώρησε απότομα από τα υψηλά τριών μηνών. Ωστόσο, οι περαιτέρω απώλειες στο δολάριο φάνηκαν πλέον περιορισμένες, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν κοντά στις πρόσφατες κορυφές.

Ο χρυσός κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσα σε ένα εύρος συναλλαγών μεταξύ 2.000 και 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά που καθορίστηκε τον περασμένο μήνα. Ενώ τα περαιτέρω κέρδη στο κίτρινο μέταλλο παρεμποδίστηκαν από την προοπτική υψηλότερων επιτοκίων, η πτώση του περιορίστηκε επίσης από τις αυξημένες ανησυχίες για επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών σε όλο τον κόσμο, ειδικά καθώς η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο εισήλθαν σε ύφεση.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.029,78 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Απρίλιο αυξήθηκαν 0,3% στα 2.039,55 δολάρια η ουγγιά έως τις 00:13 ET (05:13 GMT).

Τα πρακτικά της Fed, οι επίσημες διευθύνσεις επαναλαμβάνουν την προοπτική των επιτοκίων
Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στα τέλη Ιανουαρίου, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι η τράπεζα δεν βιαζόταν να ξεκινήσει νωρίς τη μείωση των επιτοκίων. Αυτή η ιδέα επαναλήφθηκε από ένα πλήθος αξιωματούχων της Fed αυτή την εβδομάδα, οι οποίοι ανέφεραν ανησυχίες για τον σταθερό πληθωρισμό και την επίμονη ισχύ στην οικονομία των ΗΠΑ.

Τα σχόλια είδαν τους επενδυτές να εξαλείψουν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων τον Μάρτιο και τον Μάιο, ενώ επίσης ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά τον Ιούνιο.

Το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε ότι οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 53,6% για μείωση 25 μονάδων βάσης τον Ιούνιο και πιθανότητα 28,7% τα επιτόκια να παραμείνουν σταθερά. Το τελευταίο αυξήθηκε από μια πιθανότητα 19,7% που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προοιωνίζεται άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνει το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν σε πρόσφατο σημείωμα ότι το κίτρινο μέταλλο αναμένεται να επωφεληθεί πολύ από τυχόν μειώσεις των επιτοκίων φέτος. Οι αναλυτές της Citi είχαν επίσης προβλέψει ότι οι τιμές του χρυσού θα φτάσουν τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά έως το 2025.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, αλλά παρουσίασαν μεγάλες απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 894,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 23,012 δολάρια η ουγγιά.

Σταθερές οι τιμές του χαλκού καθώς η αισιοδοξία στην Κίνα ψύχεται
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού παρέμειναν στα υψηλά τριών εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές περίμεναν να δουν εάν η κινεζική κυβέρνηση θα εφαρμόσει περισσότερα μέτρα τόνωσης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληγαν τον Μάρτιο κυμαίνονταν γύρω στα 3,8792 δολάρια η λίβρα και διαπραγματεύονταν αυξημένα κατά 1,1% αυτή την εβδομάδα.

Μια σειρά υποστηρικτικών μέτρων από την κινεζική κυβέρνηση ενίσχυσε τις τιμές του χαλκού στις πρόσφατες συνεδριάσεις. Όμως οι αγορές περίμεναν τώρα να δουν εάν η κυβέρνηση θα παράσχει περισσότερη στήριξη, δεδομένου ότι η κινεζική οικονομία βρισκόταν σε τρία χρόνια αδύναμης ανάπτυξης.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-rangebound-as-fed-reiterates-higherforlonger-rates-3310613


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →