Οι τιμές του χρυσού παραμένουν σε εύρος τιμών καθώς τα στοιχήματα πρόωρης μείωσης των επιτοκίων μειώνονται

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα στις ασιατικές συναλλαγές την Παρασκευή και παρέμειναν πολύ εντός του προσφάτως καθιερωμένου εύρους συναλλαγών εν μέσω αυξανόμενης πεποίθησης ότι η Federal Reserve δεν θα μειώσει τα επιτόκια στις αρχές του 2024.

Ενώ το κίτρινο μέταλλο οδήγησε σε κάποια κέρδη αυτή την εβδομάδα, ήταν σε μεγάλο βαθμό μια ανάκαμψη από τις απότομες απώλειες που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι ανησυχίες για τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συνέχισαν να περιορίζουν οποιαδήποτε σημαντική ανοδική πορεία στις τιμές του χρυσού, όπως και η σχετική ισχύς του δολαρίου και των αποδόσεων του Δημοσίου.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.025,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Απρίλιο αυξήθηκαν 0,2% στα 2.035,15 δολάρια η ουγγιά έως τις 00:15 ET (05:15 GMT). Και τα δύο μέσα επρόκειτο να προσθέσουν περίπου 0,7% αυτήν την εβδομάδα, αφού έχασαν έως και 4% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι τιμές των ράβδων χρυσού παρέμειναν επίσης ακριβώς εντός των 2.000 δολαρίων έως 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά που παρατηρείται για το μεγαλύτερο μέρος του 2024 μέχρι στιγμής.

Τα στοιχήματα πρόωρης μείωσης των επιτοκίων φθίνουν εν μέσω γερακισμένων Fedspeak, ισχυρής αγοράς εργασίας
Οι προοπτικές για τον χρυσό παρέμειναν ανιαρές καθώς μια σειρά από ενδείξεις οδήγησε τις αγορές να υποχωρήσουν περαιτέρω τις πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.

Ο διοικητής της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε ότι η τράπεζα δεν βιάζεται να μειώσει νωρίς τα επιτόκια, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός. Τα σχόλιά του έγιναν αφότου αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι της Fed έδωσαν παρόμοια μηνύματα αυτή την εβδομάδα, όπως και τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στα τέλη Ιανουαρίου.

Τα στοιχεία για την εργασία την Πέμπτη έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν απροσδόκητα, υποδεικνύοντας συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας, γεγονός που δίνει επίσης στη Fed περισσότερη ώθηση να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα.

Το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε τώρα ότι οι αγορές αποτιμούν σχεδόν εξ ολοκλήρου την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάιο, ενώ οι πιθανότητες για παρακράτηση τον Ιούνιο εκτινάχθηκαν στο 38,6% από 28,7% που ήταν μια ημέρα πριν.

Οι traders μείωσαν επίσης την πιθανότητα μείωσης του Ιουνίου στο 49,7% από 53,6%, ενώ οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν ότι δεν περίμεναν πλέον μείωση τον Μάιο.

Η προοπτική για υψηλότερα για μεγαλύτερα επιτόκια παρουσιάζει μεγαλύτερη πίεση στις τιμές του χρυσού, δεδομένου ότι τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας για την αγορά χρυσού.

Παρόλα αυτά, ο χρυσός απέδωσε καλύτερα από τα αντίστοιχα πολύτιμα μέταλλα αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας παρέμειναν στα 906,50 δολάρια η ουγγιά και σημείωσαν πτώση 0,8% αυτήν την εβδομάδα, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 0,3% στα 22,707 δολάρια η ουγγιά και υποχώρησαν 3,2% αυτήν την εβδομάδα.

Σταθερά ο χαλκός, με εβδομαδιαία κέρδη στις ελπίδες της Κίνας
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάρτιο υποχώρησαν 0,2% στα 3,8855 δολάρια η λίβρα.

Όμως σημείωσαν άνοδο 1,3% αυτή την εβδομάδα, τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών τους, εν μέσω κάποιων ελπίδων ότι ο κορυφαίος εισαγωγέας Κίνας θα ενισχύσει την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε μια σειρά από οικονομικά υποστηρικτικά μέτρα αυτή την εβδομάδα, ενώ τα επίσημα στοιχεία έδειξαν επίσης αύξηση των δαπανών και των ταξιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-remain-rangebound-as-early-rate-cut-bets-wane-3312347


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →