Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τρίτη, αφού υποχώρησαν περίπου 1% την προηγούμενη συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τρίτη, αφού υποχώρησαν περίπου 1% την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για να μειώσουν τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.741,13 $ ανά ουγκιά, στις 09.07 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρουσίασαν μικρή αλλαγή στα 1.739,60 δολάρια.

Το μέταλλο είχε φτάσει σε υψηλό μίας εβδομάδας τη Δευτέρα πριν κλείσει χαμηλότερα για πρώτη φορά σε πέντε συνεδρίες.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να πιέσει προς τα εμπρός με αυξήσεις επιτοκίων, παρόλο που εκτιμά ότι είναι δυνατή μια μείωση επιτοκίων το 2024 καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις είναι πιθανό να υποχωρήσουν.

Ο Πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ είπε ότι η Fed πρέπει να αυξήσει αρκετά περαιτέρω τα επιτόκια και στη συνέχεια να τα διατηρήσει εκεί καθ' όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους και το 2024 για να αποκτήσει τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τις παρατηρήσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει σε εκδήλωση του Brookings Institution την Τετάρτη.

Η έκθεση Εθνικής Απασχόλησης της ADP και τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ αναμένονται επίσης αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός είναι ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Οι σπάνιες γενικά διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε πόλεις σε όλη την Κίνα το Σαββατοκύριακο ήταν ένα δημοψήφισμα κατά της πολιτικής του προέδρου Xi Jinping και κατά του μηδενικού COVID-19 και η ισχυρότερη δημόσια περιφρόνηση κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, είπαν κινέζοι αναλυτές.

Οι καθαρές εισαγωγές χρυσού της Κίνας τον Οκτώβριο μέσω του Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν κατά 45% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Απογραφής και Στατιστικής του Χονγκ Κονγκ.

Το ασήμι διολίσθησε 0,1% στα 20,90 δολάρια, η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 987 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.849 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →