Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν την Τετάρτη, υποβοηθούμενες από την πτώση του δολαρίου, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν την Τετάρτη, υποβοηθούμενες από την πτώση του δολαρίου, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell για πληροφορίες σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.755,48 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07.22 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.767,80 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,2%, καθιστώντας το χρυσό φθηνότερο για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Η ομιλία του Πάουελ σε εκδήλωση του Brookings Institution, που έχει προγραμματιστεί για τις 18.30 GMT, θα αξιολογηθεί για τυχόν νέες ενδείξεις σχετικά με τα σχέδια της Fed για αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος. Η έκθεση Εθνικής Απασχόλησης της ADP στις 13.15 GMT βρίσκεται επίσης στο ραντάρ των επενδυτών.

Η ομιλία του Πάουελ είναι η κύρια εστίαση για την αγορά, δήλωσε ο Edward Meir, αναλυτής της ED&F Man Capital Markets.

«Εάν ο Πάουελ υιοθετήσει μια επιθετική στάση, το δολάριο θα ενισχυθεί και ο χρυσός θα κινηθεί χαμηλότερα, πιθανότατα πίσω στο επίπεδο των 1.745 δολαρίων. Αλλά αν ακουστεί πιο συμβιβαστικός, ο χρυσός θα μπορούσε ίσως να ανέβει στο επίπεδο των 1.780 δολαρίων».

Τα υψηλά επιτόκια κράτησαν ένα λουρί στην παραδοσιακή θέση του χρυσού ως αντιστάθμισης έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού και άλλων αβεβαιοτήτων φέτος, καθώς μεταφράζονται σε υψηλότερο κόστος ευκαιρίας για τη διατήρηση του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Εν τω μεταξύ, ο κορυφαίος καταναλωτής χρυσού στην Κίνα ανέφερε ελαφρά πτώση στα νέα κρούσματα COVID για τις 29 Νοεμβρίου, δήλωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Ο χρυσός χρειάζεται μια ισχυρή Κίνα, καθώς αυτό αυξάνει την όρεξη για κινδύνους και θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση κοσμημάτων και ο χρυσός θα μπορούσε να κερδίσει εάν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας παράσχουν ορισμένα σαφή σημάδια ότι πλησιάζουν στην αλλαγή της πολιτικής τους για μηδενικό COVID-19, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής του OANDA. με μια σημείωση.

Το ασήμι κέρδισε 0,2% στα 21,30 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.010 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,1% στα 1.872 δολάρια.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε με ταχύτερους ρυθμούς τον Νοέμβριο, σύμφωνα με επίσημη έρευνα, αφού επιβαρύνθηκε από την άμβλυνση της παγκόσμιας ζήτησης και τους περιορισμούς COVID-19.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →