Οι τιμές του χρυσού αύξησαν τα κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αύξησαν τα κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά την δήλωση του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να περιορίσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων μόλις τον Δεκέμβριο.

Ο χρυσός spot κέρδισε 8,3% τον Νοέμβριο, τερματίζοντας το επτάμηνο σερί απωλειών του, καθώς οι επενδυτές επευφημούσαν τα σχόλια του Πάουελ στο Brookings Institution.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει. Αλλά ο Πάουελ προειδοποίησε επίσης ότι η καταπολέμηση του πληθωρισμού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο περίπου 1% στα 1.785,60 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 07:25 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,2% στα 1.797,80 δολάρια.

Το ανταγωνιστικό δολάριο-ασφαλές καταφύγιο υποχώρησε 0,5% την ημέρα, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους ξένους αγοραστές. Οι συμμετέχοντες στην αγορά βλέπουν τώρα πιθανότητα 91% για αύξηση 50 μονάδων βάσης στην προσεχή συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

«Η ζώνη μεταξύ 1.788 και 1.808 δολαρίων είναι μια σημαντική περιοχή αντίστασης και ένα σπάσιμο πάνω από αυτό θα σηματοδοτούσε περαιτέρω ανάκαμψη των τιμών του χρυσού», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank, προσθέτοντας ότι ο χρυσός μπορεί να έχει κάποια αύξηση κερδών καθώς πλησιάζει σε αυτό το επίπεδο.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1,5% για την εβδομάδα λόγω της ύφεσης ενώ η ολλανδική κυβέρνηση αύξησε τον στόχο πλήρωσης της εγκατάστασης αποθήκευσης αερίου της Bergermeer στο 90%. Η ΕΕ συμφώνησε σε ανώτατο όριο τιμής των 60 δολαρίων το βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο σύμφωνα με διπλωμάτη της ΕΕ.

Οι επενδυτές έκαναν επίσης απολογισμό των ειδήσεων ότι η Κίνα θα μπορούσε να ανακοινώσει χαλάρωση των πρωτοκόλλων καραντίνας COVID-19 τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο αναλυτής της Julius Baer, ​​Carsten Menke, είπε ότι το ράλι μετά τον Powell ήταν "υπερβολικό", λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αγορές είχαν ήδη ανέβει από τις προσδοκίες για επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε το short-covering στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ως τον κυρίαρχο μοχλό αυτών των κινήσεων, ενώ οι επενδυτές εξακολουθούν να μένουν στο περιθώριο», πρόσθεσε ο Menke.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα στοιχεία μισθοδοσίας του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ (NFP) που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Εάν οι αριθμοί NFP επιβεβαιώσουν την αδυναμία που παρατηρήθηκε στα χθεσινά στοιχεία, τότε "η αγορά θα είχε σίγουρα τη δικαιολογία ότι περίμενε να κινηθεί ψηλότερα", πρόσθεσε ο Hansen.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 22,24 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 1.030 δολάρια. Το παλλάδιο σημείωσε αύξηση 0,5% στα 1.891 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →