Ο χρυσός υποχώρησε σε στενό εύρος την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε σε στενό εύρος την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά ο ασφαλής χρυσός εξακολουθούσε να δεσμεύεται για ένα δεύτερο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κέρδος λόγω των προσδοκιών για συγκράτηση του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,3% στα 1.797,98 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08.55 π.μ., αφού νωρίτερα είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Αυγούστου στα 1.804,46 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,2% στα 1.812,20 δολάρια.

Τα δεδομένα μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (NFP) του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ αναμένεται στις 08:30 ώρα Νέας Υόρκης.

«Ένας απογοητευτικός αριθμός, που θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω το εύρος και την κλίμακα της σύσφιξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, πιθανότατα θα δημιουργήσει μεγαλύτερη αδυναμία του δολαρίου και ως εκ τούτου θα στηρίξει τις τιμές του χρυσού», δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής στην ActivTrades.

Ωστόσο, ένας εκπληκτικά υψηλός αριθμός νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο, θα ενθάρρυνε τα γεράκια στη Fed και θα δημιουργήσει ανοδική πορεία για το δολάριο και θα πίεζε τον χρυσό, πρόσθεσε ο Evangelista.

Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί 2,5% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, καθώς το ανταγωνιστικό δολάριο οδεύει προς εβδομαδιαία απώλεια περίπου 1%. Ένα πιο ήπιο δολάριο κάνει τον χρυσό σε τιμή δολαρίου φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές.

Ο χρυσός έλαβε επίσης ένα ανοδικό σπρώξιμο χθες από τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι ήρθε η ώρα να επιβραδυνθούν οι αυξήσεις επιτοκίων.

Τα αυξανόμενα επιτόκια επιβάρυναν την παραδοσιακή θέση του χρυσού ως αντιστάθμισης του πληθωρισμού φέτος, καθώς μεταφράζονται σε υψηλότερο κόστος ευκαιρίας για τη διατήρηση του μη-αποδοτικού μετάλλου.

«Το γεγονός ότι ο χρυσός μπόρεσε να σημειώσει σημαντικά κέρδη τον Νοέμβριο και στη συνέχεια μετέφερε αυτή τη δυναμική τον Δεκέμβριο δείχνει το βάθος στήριξης που έχει δημιουργηθεί για το μέταλλο», δήλωσε ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ.

Το σποτ ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 22,67 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε πτώση 1,9% στα 1.022 δολάρια, αν και και τα δύο οδεύουν για εβδομαδιαία κέρδη. Το παλλάδιο σημείωσε πτώση 1,7% στα 1.908 δολάρια, αλλά ήταν σε καλό δρόμο για να σπάσει ένα πτωτικό σερί δύο εβδομάδων.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →