Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν σε υψηλό πάνω από μίας εβδομάδας τη Δευτέρα, ενισχυμένες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν σε υψηλό πάνω από μίας εβδομάδας τη Δευτέρα, ενισχυμένες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και ενόψει της ομιλίας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ αργότερα αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.755 δολάρια ανά ουγκιά, στις 09.58 π.μ., αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Νοεμβρίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.755 δολάρια ανά ουγκιά.

«Το δολάριο που στρέφεται λίγο πιο κάτω βοηθά τις τιμές του χρυσού τώρα», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ρος Νόρμαν, προσθέτοντας ότι εάν οι διαμαρτυρίες στην Κίνα κατά των αυστηρών περιορισμών του COVID-19 κλιμακωθούν γρήγορα, θα ήταν κάτι θετικό για την αγορά χρυσού.

Το δολάριο υποχώρησε 0,8% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Εκατοντάδες διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν στη Σαγκάη το βράδυ της Κυριακής καθώς οι διαδηλώσεις για τους αυστηρούς περιορισμούς της Κίνας ξέσπασαν για τρίτη ημέρα και εξαπλώθηκαν σε πολλές πόλεις.

Ο Πάουελ της Fed πρόκειται να μιλήσει για τις προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ και την αγορά εργασίας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings την Τετάρτη.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Νοεμβρίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή αναμένεται επίσης να παρέχουν περισσότερη σαφήνεια στην πορεία της Fed για αύξηση των επιτοκίων. Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του μετάλλου που δεν αποδίδει.

Οι επενδυτές τιμολογούν μια αύξηση 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της Fed του Δεκέμβριου, αφού τα λεπτά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής σηματοδοτούσαν βραδύτερο ρυθμό ανόδου.

«Τα κέρδη του χρυσού αυτού του μήνα που βασίζονται κυρίως στο συναίσθημα θα αντιμετωπίσουν δυσκολία εάν η Fed δεν αποδειχθεί τόσο κοντά στην επιβράδυνση των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της, όπως αρχικά αναμενόταν», δήλωσε σε σημείωμα ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ.

Εν τω μεταξύ, το ασήμι διολίσθησε 1% στα 21,37 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,1% στα 991 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% στα 1.839 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →