Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Πέμπτη λόγω της μικρής υποχώρησης του δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Πέμπτη λόγω της μικρής υποχώρησης του δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων, ενώ τα κέρδη διατηρήθηκαν υπό έλεγχο λόγω των ενδείξεων ανθεκτικότητας της οικονομίας των ΗΠΑ που θα μπορούσε να προσφέρει περιθώρια στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε μικρή αλλαγή στα 1.836,21 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:12 π.μ, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.848,11 δολάρια.

Σημεία αναφοράς οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου που μειώθηκαν, ενώ το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι των αντιπάλων του, αφού έφτασε σε υψηλό σχεδόν έξι εβδομάδων την Τετάρτη, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για άλλους κατόχους νομισμάτων.

«Ο χρυσός βλέπει μια «αναπήδηση νεκρής γάτας» ή μια προσωρινή ανάκαμψη μετά από μια σημαντική πτώση σε κάποιο κυνήγι ευκαιρίας. Οι φόβοι ύφεσης παρέχουν κάποια υποστήριξη στην αγορά χρυσού, όπως είναι μια μέτρια διόρθωση του δολαρίου», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

Προς το παρόν, το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης είναι χαμηλότερο και οι αρκούδες έχουν το πάνω χέρι, πρόσθεσε ο Norman.

Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει 4,7% αυτόν τον μήνα, σε τροχιά για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2021, εάν διατηρηθούν οι απώλειες.

Οι ισχυροί αριθμοί λιανικών πωλήσεων την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία της Τρίτης που έδειξαν πεισματικά υψηλές πληθωρισμού τον περασμένο μήνα, ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεδομένης της ανθεκτικής αμερικανικής οικονομίας.

Αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed αυτή την εβδομάδα έχουν επισημάνει ότι χρειάζονται περισσότερες αυξήσεις για να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Τα υψηλότερα επιτόκια αποθαρρύνουν τις επενδύσεις σε χρυσό που δεν αποδίδει, αν και θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας.

Στη φυσική αγορά, οι εισαγωγές χρυσού της Ινδίας τον Ιανουάριο σημείωσαν βουτιά 76% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε χαμηλό 32 μηνών, δήλωσε στο Reuters κυβερνητική πηγή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,3% στα 21,52 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 911 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.471 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →