Ο χρυσός υποχώρησε την Παρασκευή, κινούμενος προς μια τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε την Παρασκευή, κινούμενος προς μια τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση, μετριασμένος από την άνοδο του δολαρίου μετά τη νέα γερακινή ρητορική από Αξιωματούχους της Federal Reserve στις ΗΠΑ..

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,6% στα 1.826,22 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 07:55 π.μ., αφού νωρίτερα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Δεκεμβρίου. Ο χρυσός έχει υποχωρήσει περίπου 2,1% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,9% στα 1.825,27 δολάρια.

Δύο αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα έπρεπε να είχε αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι στις αρχές αυτού του μήνα.

Λαμβάνοντας συνθήματα από τα σχόλια, ο δείκτης του δολαρίου εκτινάχθηκε σε υψηλό έξι εβδομάδων, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ανέβηκαν επίσης.

Οι τελευταίες παρατηρήσεις, που επαναφέρουν στο τραπέζι μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και περισσότερες από μία ακόμη αύξηση, ωφελούν το δολάριο και επιβαρύνουν τις αγορές πολύτιμων μετάλλων, δήλωσε ο αναλυτής της Quantitative Commodity Research Peter Fertig.

Αν και υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης του χρυσού, φαίνεται περιορισμένη και θα εξαρτηθεί από το πόσο θα αυξήσουν τα επιτόκια οι κεντρικές τράπεζες, πέρα ​​από αυτό που έχουν τιμολογήσει ήδη οι αγορές, πρόσθεσε ο Fertig.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού μηδενικής απόδοσης.

«Είναι η ανθεκτικότητα της οικονομίας και ο επίμονος πληθωρισμός που μετατοπίζει τη στάση της Fed προς μεγαλύτερη επιθετικότητα», με τη σειρά του να απομακρύνει τους επενδυτές από τον χρυσό, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της ActivTrades, Ricardo Evangelista.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα την κυκλοφορία των τελευταίων πρακτικών της FOMC την επόμενη εβδομάδα και τα στοιχεία ΑΕΠ για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.

Στο φυσικό μέτωπο, ωστόσο, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Τσεχίας θέλει να αυξήσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας στους 100 τόνους, όπως είπε σε μια καθημερινή εφημερίδα.

Ενώ η ζήτηση χρυσού από τον κορυφαίο καταναλωτή της Κίνας θα μπορούσε να αποδειχθεί ισχυρή, οι αναλυτές της Commerzbank βλέπουν πιθανές οπισθοδρομήσεις βραχυπρόθεσμα στα υψηλότερα επιτόκια της Fed, μειώνοντας την τιμή χρυσού στα μέσα του έτους στα 1,800 $/ουγκιά από 1,850 $/oz.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι υποχώρησε 1,1% στα 21,36 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε επίσης στα 910 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 2,8% στα 1.469 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →