Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη στα χαμηλότερα επίπεδά τους σε περισσότερο από ένα μήνα μετά τα στοιχεία από τις Η.Π.Α.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη στα χαμηλότερα επίπεδά τους σε περισσότερο από ένα μήνα μετά τα στοιχεία από τις Η.Π.Α. και τις τιμές καταναλωτή, που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Ιανουάριο, πυροδοτώντας τις ανησυχίες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική της Federal Reserve φέτος.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 1% στα 1.836,47 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.51 π.μ., το χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Ιανουαρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν επίσης 1% στα 1.846,22 δολάρια.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε αυξηθεί κατά 0,5% τον Ιανουάριο.

«Οι προσδοκίες για τα επιτόκια φέτος έχουν γίνει πολύ πιο επιθετικές, κάτι που επιβαρύνει τον χρυσό», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα για μειώσεις επιτοκίων αργότερα φέτος, κάτι που θα πρέπει να είναι υποστηρικτικό για το κίτρινο μέταλλο. Τα δεδομένα, και ως εκ τούτου, οι προσδοκίες μπορεί απλώς να παραμείνουν ασταθείς τους επόμενους μήνες».

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 6% από τις 2 Φεβρουαρίου, όταν ο χρυσός είχε κλιμακωθεί στο υψηλότερο επίπεδο εννέα μηνών.

Αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί να συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια και οι προτεινόμενες κολλώδεις πιέσεις τιμών, που οδηγούνται από μια καυτή αγορά εργασίας, μπορεί να ωθήσουν το κόστος δανεισμού υψηλότερα από ό,τι περίμεναν.

Ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά αντιστάθμιση του πληθωρισμού, αν και τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε 0,3%. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ελκυστικό για τους αγοραστές με άλλα νομίσματα.

«Οι κατοχές προϊόντων χρυσού και ασημιού με φυσική υποστήριξη, οι προτιμώμενοι δείκτες της επενδυτικής ζήτησης, μειώνονται και πάλι τελευταία... Εμμένουμε στην ουδέτερη άποψή μας τόσο για τον χρυσό όσο και για το ασήμι», δήλωσε ο Carsten Menke, επικεφαλής του Next Generation Research στο Ο Julius Baer.

Το ασήμι έχασε 1,6% στα 21,52 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 923 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 1,6% στα 1.473 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2019.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →