Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί στο περιθώριο και περίμεναν τη βασική έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί στο περιθώριο και περίμεναν τη βασική έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για να μετρήσουν το μέγεθος των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.706 $ ανά ουγκιά, στις 08:32 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.709 δολάρια.

Η αναφορά του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, που θα είναι διαθέσιμη στις 13:30 GMT, θα μπορούσε πιθανότατα να παρέχει κάποιες ενδείξεις για το σχέδιο αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν επιβράδυνση τόσο του μηνιαίου όσο και του ετήσιου δομικού πληθωρισμού στο 0,5% και 6,5% αντίστοιχα.

Τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού, ενώ αυξάνουν τις αποδόσεις άλλων περιουσιακών στοιχείων με απόδοση.

Ο Πρόεδρος της Federal Reserve Bank of New York John Williams χαιρέτισε τη σχετική σταθερότητα των πιο μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό την Τετάρτη, ενώ σηματοδοτεί κάποια αμηχανία σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν ότι ένας αξιοσημείωτος αριθμός Αμερικανών αναμένει μια οριστική πτώση των πιέσεων στις τιμές κάποια στιγμή.

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μεταξύ των καταναλωτών της ευρωζώνης συνέχισαν να αυξάνονται τον Σεπτέμβριο, παρόλο που οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη και το εισόδημα μειώθηκαν σημαντικά, έδειξε νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη.

Το ασήμι ήταν σταθερό στα 21 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 986 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.868 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →