Ο χρυσός υποχώρησε την Τετάρτη από το ανώτατο όριο μήνα της χθεσινής συνεδρίασης, αν και οι τιμές έπεσαν σε σχετικά στενό εύρος

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε την Τετάρτη από το ανώτατο όριο μήνα της χθεσινής συνεδρίασης, αν και οι τιμές έπεσαν σε σχετικά στενό εύρος καθώς οι προσεκτικοί επενδυτές τοποθετήθηκαν μπροστά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.710 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07.35 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.712 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν περισσότερο από 2% για να ξεπεράσουν το βασικό επίπεδο των 1.700 δολαρίων την Τρίτη, μετά την πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων καθώς και ορισμένες τεχνικές αγορές.

«Οι τιμές του χρυσού είναι ελαφρώς χαμηλότερες λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων. Το δολάριο είναι λίγο σταθερό, οι αποδόσεις ανεβαίνουν και υπάρχει κάποιο επίπεδο κερδοφορίας μετά το χθεσινό ράλι», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων συνεργάτης της SPI Asset Management.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές στο εξωτερικό. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν επίσης τις ώρες αγορών της Ασίας.

Η εστίαση των επενδυτών παραμένει στην έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ που αναμένεται την Πέμπτη. Τα δεδομένα είναι πιθανό να προσφέρουν ενδείξεις για τη στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ως προς την αύξηση των επιτοκίων.

Οι οικονομολόγοι της Wall Street αναμένουν επιβράδυνση τόσο στον μηνιαίο όσο και στον ετήσιο βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή στο 0,5% και 6,5% αντίστοιχα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

«Οι τιμές φαίνεται να ενοποιούνται πριν από τον ΔΤΚ. Εάν η εκτύπωση του ΔΤΚ των ΗΠΑ είναι υψηλότερη από το αναμενόμενο, οι τιμές θα μπορούσαν να κινηθούν κάτω από τα 1.690 δολάρια και αν όχι ο χρυσός μπορεί να σπάσει το επίπεδο των 1.725 δολαρίων», πρόσθεσε ο Innes.

Οι επενδυτές βλέπουν τώρα πιθανότητα 67% για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και 33% για πιθανότητα αύξησης 75 bps στη συνεδρίαση της Fed του Δεκέμβριου.

Ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τον οποίο οι αυξανόμενες τιμές στοχεύουν να αντιμετωπίσουν, μειώνοντας έτσι την ελκυστικότητα του μετάλλου. Τα υψηλότερα επιτόκια κάνουν επίσης τα άλλα περιουσιακά στοιχεία πιο ελκυστικά σε σύγκριση με τον μη τοκοφόρο χρυσό.

Το ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 21,29 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.003 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,9% στα 1.903 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →