Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να καθορίσουν την πορεία πολιτικής της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.671 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 09.26 π.μ., αφού έφτασε στο ανώτατο όριο τριών εβδομάδων τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 1.673 δολάρια.

«Η προσπάθεια του δολαρίου ΗΠΑ να διατηρήσει το χαμένο έδαφος προκαλεί μια παύση της ανόδου του χρυσού μετά τα δεδομένα από την αύξηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

Ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός αφού έπεσε σε χαμηλό άνω της μίας εβδομάδας τη Δευτέρα, μειώνοντας την απήχηση του χρυσού για τους ξένους αγοραστές.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο αυξήθηκε στο 3,7%, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η Fed θα στραφεί σε λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων και βοηθώντας τον χρυσό να σημειώσει την καλύτερη μέρα του από τον Μάρτιο του 2020.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τώρα στενά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς και τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης.

Τα στοιχεία για επίμονα αυξημένο πληθωρισμό που προαναγγέλλουν περισσότερες εισερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων είναι πιθανό να χαλαρώσουν ορισμένα από τα πρόσφατα κέρδη του χρυσού, είπε ο Tan, προσθέτοντας ότι ο χρυσός θα πρέπει να πιάσει ισχυρή προσφορά μαζί με άλλα ασφαλή καταφύγια εάν τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ασαφή.

Αν και ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού.

Ωστόσο, διατηρεί αρκετά καλά το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ο αναλυτής του OANDA Craig Erlam. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επενδυτές αναμένουν κάποια καλά νέα από τα στοιχεία του ΔΤΚ, τουλάχιστον αρκετά καλά ώστε να πείσουν τη Fed να χαλαρώσει τον ρυθμό σύσφιξής της, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, δύο κορυφαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσαν ότι θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού ακόμη και αν υποφέρει η οικονομία της ευρωζώνης.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αγωνιούν για τυχόν νέα σχετικά με τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID στην κορυφαία καταναλωτή χρυσού στην Κίνα. 

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι υποχώρησε 0,5% στα 20,67 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 978 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% στα 1.882 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →