Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή καθ' οδόν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε περισσότερα από δύο χρόνια

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή καθ' οδόν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς τα στοιχεία των ΗΠΑ που δείχνουν επιβράδυνση του πληθωρισμού ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα επιβραδύνει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.762 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07.15 π.μ. Οι τιμές έχουν αυξηθεί 4,7% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα, οδεύοντας προς το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον Ιούλιο του 2020.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 1.765 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε πτώση 0,3% και κατευθυνόταν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2020. Ένα ασθενέστερο δολάριο κάνει τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε, γεγονός που ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τις έντονες αυξήσεις των επιτοκίων της.

«Η πιο ήπια από την αναμενόμενη εκτύπωση του ΔΤΚ υποστηρίζει την υπόθεση για μια υποχώρηση του ρυθμού αύξησης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο που μπορεί να μεταφραστεί σε επανάληψη της τάσης του δολαρίου χαμηλότερα, παρέχοντας ένα παράθυρο για τον χρυσό για μια ήπια ανάκαμψη». είπε ο Christopher Wong, στρατηγικός αναλυτής της OCBC FX.

Εάν η ευφορία στην αγορά συνεχιστεί, οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να αυξηθούν πολύ υψηλότερα και να αγγίξουν το εύρος των 1.762-1.767 δολαρίων βραχυπρόθεσμα, είπε ο Wong.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά βλέπουν τώρα πιθανότητα 71,5% για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο. 

Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, αλλά τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τώρα οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι η μείωση του πληθωρισμού, δήλωσε την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,5% στα 21,99 δολάρια ανά ουγκιά και ήταν έτοιμο για μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,8% στα 1.051 δολάρια ανά ουγκιά, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2021. Το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,1% στα 1.966 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →