Εβδομαδιαία ανασκόπηση: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνεται, FTX-Binance Turmoil

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώνεται περισσότερο από το προβλεπόμενο, η αναταραχή του FTX-Binance τρομάζει τους επενδυτές, ο χρυσός μπορεί να φτάσει τα 1.900 δολάρια. Κι άλλα...


💡 Απόσπασμα της εβδομάδας
«Η τάση του πληθωρισμού είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, επομένως είναι σπουδαία νέα …Ωστόσο, οι επενδυτές εξακολουθούν να περιμένουν ανυπόμονα τον Powell για χαλάρωση των αυξήσεων επιτοκίων και δεν είμαι σίγουρος ότι θα έρθει σύντομα». Michael Arone, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην State Street Global Advisors


Επενδυτικά νέα

⚠️ Τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ κυκλοφόρησαν. Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 7,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, η μικρότερη ετήσια μεταβολή, και μειωμένος από 8,2% τον Σεπτέμβριο. (Bloomberg)

⭐ Ανοδική τιμή χρυσού. Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν 2% σε υψηλό δύο και πλέον μηνών την Πέμπτη, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η Fed θα χαλαρώσει στις αυξήσεις των επιτοκίων.

🎢 Χρυσός στα 1.900$. Η ελβετική τράπεζα UBS βλέπει το πολύτιμο μέταλλο να φτάνει στα 1.900 δολάρια η ουγγιά μέχρι το τέλος του 2023. (Kitco)

⬆️ Ανεβαίνουν τα χρηματιστήρια. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, αφού η ανάγνωση των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο δημιούργησε ελπίδες ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί. (CNBC)

😓 Η αναταραχή του FTX-Binance τρομάζει τους επενδυτές. Η τιμή του bitcoin έπεσε σε χαμηλό 2 ετών την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων επεξεργάζονταν την είδηση ​​ότι η Binance υπαναχώρησε από το σχέδιό της να αγοράσει τον ανταγωνιστή της FTX. Και σχεδόν κάθε άλλο ψηφιακό νόμισμα χτυπήθηκε επίσης, συμπεριλαμβανομένων των Polkadot και Avalanche, που το καθένα έπεσε περισσότερο από 14%. (CoinDesk)

🇪🇺 Ενιαίο μέτωπο. Τα κράτη μέλη της ΕΕ αντιτίθενται σθεναρά στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού του προέδρου Τζο Μπάιντεν, εν μέσω φόβων ότι θα βλάψει τις εγχώριες οικονομίες και τις εταιρείες τους. (CNBC)

✋ Όχι, ευχαριστώ. Οι αγοραστές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αποσύρονται από νεόδμητες κατοικίες με τον ταχύτερο ρυθμό τους από τότε που κατέρρευσε η Lehman Brothers το δεύτερο εξάμηνο του 2008. (Bloomberg)

🚙 Ο Musk ξεφορτώνεται δισεκατομμύρια μετοχές της Tesla. Μετά το κλείσιμο της εξαγοράς του Twitter 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Έλον πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων. (CNBC)

Εικόνα της εβδομάδας

inflation rate

Γνώμη
🎭 Το δράμα επιστρέφει στα κρυπτονομίσματα. «Το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων φαίνεται ζοφερό» εν μέσω του περιστατικού FTX-Binance. (Bloomberg Opinion)

Τι άλλο συμβαίνει

🇺🇸  Ο έλεγχος της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ είναι ακόμα άγνωστος. Θα καταλήξει στο εάν οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τη ισχνή τους πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία ή εάν οι Ρεπουμπλικάνοι αναλάβουν τη μία ή και τις δύο βουλές. (CNBC)

🛑 Απολύθηκες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms Inc. Mark Zuckerberg δήλωσε ότι η εταιρεία θα απολύσει περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους για πρώτη φορά στην ιστορία του γίγαντα των social media. (Bloomberg)

Και τελικά...

🌾Το μαγικό DNA. Το DNA των αρχαίων καλλιεργειών θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την εξασφάλιση του παγκόσμιου εφοδιασμού τροφίμων στο μέλλον. (Reuters)

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →