Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μελλοντική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με ένα πιο ήπιο δολάριο να μειώνει περαιτέρω τις απώλειες στο χρυσό.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.926,90 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.22 π.μ. Την Παρασκευή ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρουσίασαν μικρή αλλαγή στα 1.927,70 δολάρια

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου ελκυστικό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

«Ο χρυσός εξακολουθεί να φαίνεται καλά υποστηριζόμενος παρά την υποχώρηση από τα κορυφαία της περασμένης εβδομάδας και επί του παρόντος έχει υποστήριξη στα 1.896 δολάρια και θα μπορούσε κάλλιστα να αποκτήσει περαιτέρω δυναμική μετά τις συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets.

«Περαιτέρω σχόλια στο τέλος της περασμένης εβδομάδας από τον κυβερνήτη της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, ότι υποστήριξε ένα ακόμη βήμα προς τα κάτω στις 25 μονάδες βάσης (bps) προστέθηκαν στην υποστηρικτική αφήγηση για τον χρυσό και το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ».

Οι επενδυτές θα σαρώσουν τις εκτιμήσεις για την αύξηση του ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο των ΗΠΑ την Πέμπτη και τα δεδομένα προσωπικών δαπανών των ΗΠΑ την Παρασκευή, πριν από τις 31 Ιανουαρίου- 1Φεβ. με τη συνάντηση πολιτικής της Fed.

Ο χρυσός μηδενικής απόδοσης τείνει να τα πάει καλά σε περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων.

Η τρέχουσα αφήγηση ότι η Fed πρέπει να μειώσει ή να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες είναι η παροχή στήριξης στον χρυσό, δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος στην ACY Securities.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 50 bps τον περασμένο μήνα, μετά από τέσσερις συνεχόμενες αυξήσεις 75 bps.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι υποχώρησε 1,2% στα 23,65 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 1.039 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.724 δολάρια.

Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη επιβαρύνουν τα λευκά μέταλλα, τα οποία έχουν υψηλότερη βιομηχανική χρήση από τον χρυσό, δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Συνολικά, οι συναλλαγές μειώθηκαν λόγω των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους που παρατηρήθηκαν στους περισσότερους ασιατικούς κόμβους.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →