Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές διαπραγματεύονταν προσεκτικά εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές διαπραγματεύονταν προσεκτικά εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα για να μετρήσουν τον αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων και εάν θα υπάρξει μεγαλύτερη αυστηροποίηση της πολιτικής.

Ο χρυσός σποτ άλλαξε ελάχιστα στα 1.923 $ ανά ουγκιά στις 09.48 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.929 δολάρια.

«Η απότομη άνοδος του χρυσού την Παρασκευή μειώθηκε γρήγορα από την ιδέα ότι αυτή η τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ δεν θα επιτρέψει ακόμη στη Fed να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς Exinity, Han Tan.

Η έκθεση για την απασχόληση της περασμένης εβδομάδας έδειξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε τις λιγότερες θέσεις εργασίας σε 2-1/2 χρόνια τον Ιούνιο, αλλά η επίμονα ισχυρή αύξηση των μισθών υποδηλώνει ακόμη σφιχτές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

«Αν η εισερχόμενη εκτύπωση του ΔΤΚ των ΗΠΑ (την Τετάρτη) ασκήσει επίμονη πληθωριστική πίεση, αυτό μπορεί να ωθήσει τις αρκούδες του χρυσού να ωθήσουν το πολύτιμο μέταλλο σε πτώση κάτω των 1.900 δολαρίων, υπό την προϋπόθεση ότι οι αγορές αυξήσουν τα στοιχήματα για μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων της Fed μετά τον Ιούλιο. " πρόσθεσε ο Ταν.

Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει πάνω από 7% από τότε που έφτασαν σε επίπεδα σχεδόν ρεκόρ στις αρχές Μαΐου, καθώς οι επενδυτές μείωσαν τις προσδοκίες για το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Fed.

Οι τιμές του χρυσού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στα υψηλότερα επιτόκια, καθώς μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού, που δεν πληρώνει τόκο, ενώ ένα ισχυρότερο δολάριο τον καθιστά επίσης λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές.

«Οι τιμές του χρυσού φαίνεται να βρίσκονται σε ένα εύρος προς το παρόν μεταξύ 1.900 και 1.940 δολαρίων η ουγκιά, με το ενδεχόμενο περαιτέρω ανόδου να υπαγορεύεται από τους αριθμούς του ΔΤΚ των ΗΠΑ», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets.

Η Τράπεζα του Καναδά οδεύει προς δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά τρίμηνο την Τετάρτη, μετά από έναν μήνα οικονομικών στοιχείων που αποκάλυψαν ανθεκτική ανάπτυξη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 23,06 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,1% στα 918 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 1.243 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →