Οι τιμές του χρυσού κλιμακώθηκαν σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων την Τρίτη, αντλώντας υποστήριξη από το ασθενέστερο δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κλιμακώθηκαν σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων την Τρίτη, αντλώντας υποστήριξη από το ασθενέστερο δολάριο, ενώ οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην πορεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.938 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:12 π.μ., και διεκδικεί μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κερδών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 1.944 δολάρια.

«Η αντίδραση στα δεδομένα για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ εξαρτάται από το πόσο γρήγορα επιβραδύνεται... μόνο εάν οι εκπλήξεις του πληθωρισμού στην πτώση του χρυσού θα ωφεληθούν, καθώς θα έδειχνε ένα συντομότερο τέλος στον κύκλο αυξήσεων της Fed», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Ο ασφαλής χρυσός τείνει να κερδίζει σε περιόδους οικονομικής ή χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια αυξάνουν επίσης την ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου με μηδενική απόδοση.

Ο χρυσός υποστηρίζεται από ένα ασθενέστερο δολάριο, καθώς η Fed φαίνεται να υπονοεί ότι βρίσκεται στο τέλος του κύκλου σύσφιξης, "αλλά οι ταύροι του χρυσού φαίνεται να διστάζουν να υπερδεσμευτούν ενόψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη", δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City Index.

Ο δείκτης δολαρίου (DXY) άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαΐου, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Αρκετοί αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι η Fed πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια για να μειώσει τον πληθωρισμό, αλλά το τέλος του τρέχοντος κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής πλησιάζει.

«Επίσης, οι συνεχιζόμενες αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες πιθανότατα βοηθούν το κίτρινο μέταλλο», πρόσθεσε ο Staunovo της UBS.

Στη Αγγλία ένα βασικό μέτρο των βρετανικών μισθών ταίριαξε με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξής του που έχει καταγραφεί. Υπήρχαν όμως και κάποιες ενδείξεις ότι η πληθωριστική ζέστη στην αγορά εργασίας υποχωρεί, προσφέροντας την προοπτική κάποιας ανακούφισης για την Τράπεζα της Αγγλίας.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 23,21 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 932 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.245 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →