Οι τιμές του χρυσού αύξησαν τα κέρδη τους την Τετάρτη μετά τις ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αύξησαν τα κέρδη τους την Τετάρτη μετά τις ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες που ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να συνεχίσει τα διαλείμματα του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, αντίθετα από ό,τι πίστευαν προηγουμένως.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.942 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:55 π.μ.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν μέτρια τον Ιούνιο και κατέγραψαν τη μικρότερη ετήσια άνοδο σε περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς ο πληθωρισμός συνέχισε να υποχωρεί. Στους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, ο ΔΤΚ σημείωσε άνοδο 3,0%, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Reuters για 3,1%.

«Ο χρυσός σημείωσε διαφορά 10 δολαρίων υψηλότερα με το πιο ήπιο από το αναμενόμενο τύπωμα του ΔΤΚ με την ελπίδα ότι μια άνοδος του Ιουλίου μπορεί να είναι η τελευταία του κύκλου», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Εάν ο χρυσός μπορεί να σπάσει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών στα 1.960 δολάρια, αυτό θα προκαλέσει περισσότερα ανοδικά στοιχήματα».

Το δολάριο έχασε 0,5% σε χαμηλό άνω των δύο μηνών έναντι των αντιπάλων του μετά την εκτύπωση του πληθωρισμού, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών τραπεζογραμματίων αναφοράς μειώθηκαν στο 3,895%.

Ο πληθωρισμός επιβραδύνεται αρκετά γρήγορα ώστε να επιτρέψει στη Fed να σταματήσει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ μετά από αυτό που αναμένεται ευρέως να είναι μια αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίασή της σε δύο εβδομάδες.

Οι αγορές βλέπουν πιθανότητα 91% για αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα. Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αρκετοί αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι το τέλος του τρέχοντος κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed πλησιάζει.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,9% στα 23,53 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,9% στα 942 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,6% στα 1.272 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →