Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σε στενό εύρος τη Τρίτη λόγω ενός ασθενέστερου δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σε στενό εύρος τη Τρίτη λόγω ενός ασθενέστερου δολαρίου, αλλά οι επενδυτές έστρεψαν την εστίασή τους σε μια πιθανή μεγάλη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν πτώση 0,06% στα 1.720,45 $ έως τις 16:31 μ.μ.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Τρίτης. Το δολάριο υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώνοντας πτώση 0,1% έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις επιπτώσεις μιας επικείμενης αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Fed ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίασή της την Τετάρτη, όπου αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης.

Κατά τα άλλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ακολούθησε τους ομολόγους της σε παγκόσμιο επίπεδο για να μειώσει τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης. Αναμένεται να σημειώσει άλλη μια άνοδο έως ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει ξανά στο στόχο του 2%.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό διαπραγματευόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο με χρυσό, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του μειώθηκαν κατά 0,06% στους 1.005,29 τόνους τη Δευτέρα από 1.005,87 τόνους την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άλμα 0,41% στα 18,57 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε πτώση 0,45% στα 882 $ ενώ το παλλάδιο χάνει 1,35% στα 1958 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →