Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Δευτέρα, ενώ οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια αύξηση 75 μονάδων βάσης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Δευτέρα, ενώ οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια αύξηση 75 μονάδων βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,27% στα 1.733 $ έως τις 13:35 μ.μ.  Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 16% από τότε που κλιμακώθηκε πάνω από το επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγκιά στις αρχές Μαρτίου λόγω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της Fed και του ράλι του δολαρίου.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν κοντά στα χαμηλά οκτώ εβδομάδων.

«Η πτώση των αποδόσεων των ΗΠΑ λόγω των παγκόσμιων ανησυχιών για την ύφεση έχει υποστηρίξει τον χρυσό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, Stephen Innes.

«Σήμερα, θα μπορούσαμε να δούμε μια πινελιά αναποφασιστικότητας μπροστά από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, η οποία είναι πιθανό να υπογραμμίσει το δίλημμα της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού σε βάρος της ανάπτυξης».

Οι επενδυτές παρακολουθούν τώρα τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη, και οι αγορές τιμολογούν μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 bp.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συμπορεύτηκε με τους ομολόγους της σε παγκόσμιο επίπεδο για να μειώσει τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και αύξησε τα επιτόκια κατά 50 bps. Αναμένεται να αποφασίσει και άλλες ανόδους έως ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει ξανά στο στόχο του 2%.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,57% στα 18,72 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,34% στα 882 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει πτώση 1,94% στα 1987 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →