Ο χρυσός υποχώρησε το πρωί της Τετάρτης εν όψει της απόφασης πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε το πρωί της Τετάρτης εν όψει της απόφασης πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στη συνέχεια της μέρας γύρισαν θετικά κινούμενα στο +0,27% στα 1.723 δολάρια στις 13:08 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη εν όψει μιας αναμενόμενης απόφασης για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για την επιβράδυνση της οικονομίας παράλληλα με τα σημάδια ενεργειακών προβλημάτων στην Ευρώπη.

Η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 75 μονάδες βάσης στο τέλος της συνεδρίασης πολιτικής της την Τετάρτη.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί σύντομα να βρεθεί στο κατώφλι μιας απόλυτης ύφεσης. Η νομισματική σύσφιξη, οι ενεργειακές ελλείψεις της Ευρώπης λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και στον τομέα των ακινήτων της Κίνας, και οι περιορισμοί του COVID παραμένουν τα εμπόδια για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη του Συμβουλίου Συνεδριάσεων (CB) των ΗΠΑ μειώθηκε στο 95,7, χαμηλό σχεδόν δύο ετών τον Ιούλιο εν μέσω επίμονων ανησυχιών για την εκτίναξη του πληθωρισμού και τα υψηλότερα επιτόκια.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται κατά 0,59% στα 18,78 δολάρια. Η πλατίνα κερδίζει 0,23% στα 886 $ ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,15% στα 2042 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →