Ο χρυσός ξεπέρασε τα 1750 δολάρια τη Πέμπτη καθώς τα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων ακούστηκαν λιγότερο επιθετικά από ό,τι αναμενόταν.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ξεπέρασε τα 1750 δολάρια τη Πέμπτη καθώς τα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων ακούστηκαν λιγότερο επιθετικά από ό,τι αναμενόταν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν κατά 1,05% στα 1.754 δολάρια στις 17:11 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Πέμπτης.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στο 2,25-2,5% όπως ανέμεναν οι αγορές. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ακουγόταν λιγότερο επιθετικός για τον περιορισμό του πληθωρισμού στη συνέντευξη τύπου του, λέγοντας ότι μια άλλη «συνήθως μεγάλη» αύξηση των επιτοκίων μπορεί να είναι κατάλληλη στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ενώ η τελική απόφαση θα καθοριστεί από τα εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα.

"Ο Πάουελ άφησε την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή για μια ανασκόπηση της κατάστασης των επιτοκίων και έδωσε κάποιο φως στο τέλος του τούνελ ότι δεν πρόκειται να δούμε τα αυξανόμενα επιτόκια να συνεχίσουν και το επόμενο έτος", είπε ο αναλυτής της ED&F Man Capital Markets Έντουαρντ Μέιρ στο Reuters.

«Αυτό έριξε το δολάριο και τις αποδόσεις των ΗΠΑ προς τα κάτω, προκαλώντας την αναταραχή που είδαμε στον χρυσό. Βραχυπρόθεσμα, οι τιμές του χρυσού αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα με μια καλή πιθανότητα δοκιμής της αντίστασης μεταξύ 1.780 και 1.800 δολαρίων τον επόμενο μήνα».

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν για να κυμανθούν κοντά στα χαμηλά δύο μηνών.

Οι επενδυτές έστρεψαν την εστίασή τους στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα για να δουν εάν θα έχει συμβεί μια τεχνική ύφεση.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι σημείωσε μεγάλη άνοδο 3,80% λίγο κάτω από τα 20 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,23% στα 899 $, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,24% ξεπερνώντας άνετα τα 2000 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →