Ανοδικά συνεχίζουν να διαπραγματεύονται ο χρυσός και το ασήμι τη τελευταία μέρα της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά συνεχίζουν να διαπραγματεύονται ο χρυσός και το ασήμι τη τελευταία μέρα της εβδομάδας. Ο χρυσός διαπραγματεύεται στο +0,05% στα 1757 δολάρια στις 13.08 μ.μ. με το δολάριο να συνεχίζει να κινείται πτωτικά και το πρωί της Παρασκευής.

Το αίσθημα κινδύνου ήταν ανάμεικτο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Nikkei 225 (-0,05%) και το Shanghai Composite (-0,95%) δυσκολεύτηκαν ενώ το ASX σημείωσε άνοδο 0,81%.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε μισό τοις εκατό και το ζεύγος με τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν το USD/JPY που υποχώρησε 1,20%. Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, το BTC/USD κερδίζει 1,22% διαπραγματευόμενο στα 24.133 $.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αναμένουμε να δούμε την ανάπτυξη πιο αργή σε σύγκριση με πέρυσι. Ο Σι είπε στον Μπάιντεν όσον αφορά την Ταϊβάν, ότι η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Ο Σι και ο Μπάιντεν συζήτησαν επίσης για μια πιθανή πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση.

Ο Visco της ΕΚΤ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τη συναλλαγματική ισοτιμία ενώ η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Yellen είπε ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ανθεκτική απέναντι στους αντίθετους ανέμους

Στη Γερμανία ο Δείκτης τιμών εισαγωγών Ιουνίου εκδόθηκε στο +1,0% έναντι +0,8% m/m αναμενόμενου. Στη Γαλλία το προκαταρκτικό ΑΕΠ 2ου τρίμηνου  εκδόθηκε στο +0,5% έναντι +0,2% αναμενόμενου στο τρίμηνο.

Ενόψει της υπόλοιπης συνεδρίας, τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν το γερμανικό ΑΕΠ, την απασχόληση, το ΑΕΠ της EZ, τον ΔΤΚ, το PCE των ΗΠΑ, το PMI του Σικάγο και το ΑΕΠ του Καναδά.

Στο υπόλοιπο συγκρότημα πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι είναι σταθερό λίγο πάνω από τα 20 δολάρια μετά την χθεσινή άνοδο του 4%!!!. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,56% στα 902 $, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,70% στα 2087 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →