Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν κοντά στο υψηλό εβδομάδας την Τετάρτη, μετά την άνοδο άνω του 1% της προηγούμενης συνεδρίασης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν κοντά στο υψηλό εβδομάδας την Τετάρτη, μετά την άνοδο άνω του 1% της προηγούμενης συνεδρίασης καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.816,94 $ ανά ουγκιά στις 07:14 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.827,10 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός μετά την πτώση την Τρίτη, καθώς το γεν εκτινάχθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών αφού η BOJ κατέπληξε τις αγορές με μια αιφνιδιαστική αλλαγή στο πρόγραμμα ελέγχου των αποδόσεων των ομολόγων.

Ένα ασθενέστερο δολάριο κάνει τον χρυσό πιο ελκυστικό στους επενδυτές στο εξωτερικό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, ακόμη και όταν η οικονομία διολισθαίνει προς μια πιθανή ύφεση. * Ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμιση πληθωρισμού, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου.

Ο ρυθμός των ελβετικών αποστολών χρυσού στην Ασία και τη Μέση Ανατολή επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο καθώς οι τιμές αυξήθηκαν, με τις εξαγωγές σε χώρες όπως η Κίνα και η Τουρκία να υποχωρούν από τα επίπεδα του Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία των ελβετικών τελωνείων την Τρίτη.

Η SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν κατά 0,2% στους 913,88 τόνους την Τρίτη.

Το ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 24,12 δολάρια, η πλατίνα έχασε 0,2% στα 1.006 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.734 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →