Οι τιμές του χρυσού κινούνται σε στενό εύρος την Πέμπτη, καθώς επιφυλακτικοί οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινούνται σε στενό εύρος την Πέμπτη, καθώς επιφυλακτικοί οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ που αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.817,79 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08:45 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.826,80 δολάρια.

«Οι αγορές είναι συχνά επιρρεπείς σε υπερβολικές κινήσεις σε μικρούς όγκους... ο χρυσός φαίνεται πιθανό να τελειώσει τη χρονιά με μέτρια άνοδο σε όρους δολαρίου σε μια χρονιά που πολλοί περίμεναν πολύ ισχυρότερη απόδοση», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

«Από τεχνική άποψη ο χρυσός φαίνεται αρκετά ανοδικός βραχυπρόθεσμα, καθώς διατηρείται πολύ πάνω από τους βασικούς κινητούς μέσους όρους, στοχεύοντας στο (σχεδόν) υψηλό 6 μηνών των 1.823 $».

Ο χρυσός έχει αυξηθεί περίπου 200 δολάρια από τότε που έπεσε στο χαμηλό άνω των δύο ετών στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς οι προσδοκίες για βραδύτερη άνοδο των επιτοκίων από τη Fed μείωσαν τη γοητεία του δολαρίου.

Αν και ο χρυσός φαίνεται καλά τοποθετημένος προς το παρόν, απαιτείται προσοχή, καθώς θα χρειαστούν μόνο ένα ή δύο απογοητευτικά σημεία δεδομένων για να καταρρεύσει το μέταλλο, δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής της Kinesis Money.

Τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο και οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένονται στις 13:30 GMT. Οι επενδυτές θα σαρώσουν επίσης τα δεδομένα προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), που αναμένονται την Παρασκευή, για ενδείξεις για τον πληθωρισμό.

Μερικά στελέχη χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εντάχθηκαν στη ομάδα των κεντρικών τραπεζιτών της ευρωζώνης υποστηρίζοντας περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων με τον ρυθμό της αύξησης της περασμένης εβδομάδας για να μετριαστεί ο πληθωρισμός.

Αν και ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση του πληθωρισμού, η αύξηση των επιτοκίων μειώνει την ελκυστικότητά του.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρά, καθιστώντας τα πολύτιμα μέταλλα λιγότερο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 23,81 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 993 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σκαρφάλωσε 1,7% στα 1.720 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →