Οι τιμές του χρυσού κινούνται σε στενό εύρος την Παρασκευή με ισχνές συναλλαγές λόγω των εορτών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινούνται σε στενό εύρος την Παρασκευή με ισχνές συναλλαγές λόγω των εορτών, καθώς οι επιφυλακτικοί επενδυτές περίμεναν τα οικονομικά στοιχεία που αναμένονταν αργότερα μέσα στην ημέρα για να μετρήσουν τη στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την αύξηση των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.796,43 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:32 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,5% στα 1.804,40 δολάρια.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα δεδομένα προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) που λήγουν στις 13:30 GMT, για ενδείξεις για τον πληθωρισμό.

«Ο χρυσός θα λάβει ώθηση εάν τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός έχει χαλαρώσει λίγο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τις προσδοκίες για επιβράδυνση της Fed σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων», δήλωσε ο Brian Lan, διευθύνων σύμβουλος της GoldSilver Central με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Οι τιμές του χρυσού μειώθηκαν περισσότερο από 1% την Πέμπτη, αφού τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας ανέκαμψε γρηγορότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, ενισχύοντας το δολάριο και δυνητικά θέτοντας τη Fed σε πιο έντονο δρόμο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία της Πέμπτης.

«Η αγορά είναι σε τόνο χώνευσης μετά τα χθεσινά δεδομένα. Είδαμε μια ισχυρή κίνηση σε μια είδηση που δεν ήταν ιδιαίτερα δραματική λόγω της χαμηλής ρευστότητας στην αγορά πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής του παγκόσμιου macro στο Tastytlive.

Τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την αντιπληθωριστική απήχηση του χρυσού και αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού, καθώς δεν πληρώνει τόκους.

Νομίζω ότι οι τιμές του χρυσού θα είναι λιγότερο ασταθείς το επόμενο έτος και αναμένω να επαναλάβουν μια ανοδική τάση με μια πιθανή ύφεση στην εικόνα, πρόσθεσε ο Lan.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολούθησαν επίσης τις αυξανόμενες λοιμώξεις από τον COVID-19 στην κορυφαία καταναλωτή χρυσού στην Κίνα που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στις φυσικές αγορές. 

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% στα 23,73 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα κέρδισε 1,3% στα 989 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.684 δολάρια, αλλά και τα δύο μέταλλα κατευθύνονται προς τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση τους.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →